La inversió a l'avinguda Santa Coloma, en espera del pressupost
El comú hauria de destinar una quantitat “molt important” de diners per adequar l’espai i per tant encara no s’ha pres cap decisió
El comú d’Andorra la Vella no ha decidit encara si llogarà o no l’edifici de l’avinguda Santa Coloma en el qual es volia impulsar un “gran projecte” que dinamitzés la zona. Segons va explicar ahir en declaracions al Diari la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, a hores d’ara s’està pendent de l’elaboració del pressupost per al 2017 per tal de prendre una decisió. “De moment ho tenim parat”, va explicar, i hi va afegir que “vam demanar més temps perquè no és fàcil”. I és que segons els primers estudis que s’han fet per valorar quina és la inversió que s’hauria de dur a terme per adequar l’espai, l’esforç econòmic del comú seria “molt important”. Marsol, però, no va voler quantificar-la i va assegurar que “encara no ho tenim tancat del tot”.
Per ara se segueix treballant en l’elaboració del pressupost. “En 15 dies esperem tenir el pressupost tancat i sabrem què ens suposaria en l’àmbit pressupostari”, va indicar. La mandatària de la capital va explicar que la despesa en inversió que s’haurà d’afrontar l’any que ve serà elevada i, per tant, volen estudiar bé la situació. “El comú tindrà moltes coses per fer perquè hi ha molts espais que estan en mal estat perquè els darrers anys s’ha deixat de banda el manteniment”, va manifestar, i va posar com a exemple els Serradells. En aquest cas caldrà afrontar la reforma de la façana del centre esportiu, una inversió que s’havia previst per a aquest any, però que finalment es va retardar. Amb tot, s’ha hagut de limitar el pas dels vianants per risc de despreniments.
Responsabilitat
Davant d’aquesta situació i malgrat la intenció inicial de la corporació, Conxita Marsol va deixar clar que “s’ha de ser responsable i saber què podem assumir”. Així, si tirar endavant aquest projecte condicionés de manera important la capacitat d’inversió del comú es descartaria.
Cal recordar que el comú va revelar en la sessió de consell de comú del 21 de juliol passat que s’estava avaluant nodrir d’activitat l’edifici situat al número 90-100 de l’avinguda Santa Coloma amb el que es va presentar com “un projecte potent per a Andorra la Vella”. Ja en aquell moment es va avisar que la decisió final estaria condicionada a l’anàlisi de les condicions de l’immoble per saber si el comú pot assumir el cost de les reformes i del lloguer. Així, s’havia previst que al mes de setembre es pogués disposar de les conclusions i així anunciar el posicionament.
La voluntat del comú passava per llogar tant l’edifici com els espais adjacents per tirar-hi endavant un nou equipament per als ciutadans de la capital. Actualment aquest edifici, que té tres plantes d’uns 1.500 metres quadrats cadascuna, es troba en desús. En el seu dia es va explicar que des de la propietat hi havia molt interès que el comú pogués dur a terme el projecte, per la qual cosa se’ls van donar facilitats des del primer moment.
D’aquesta manera, la junta de govern va aprovar la proposta d’estudiar la possibilitat de llogar l’immoble el 6 de juliol passat i al mes d’agost es preveia que els informes tècnics es tinguessin en poques setmanes. Ara bé, la voluntat de poder conèixer al detall les obres que s’hi haurien de fer i l’import cost que ja es preveia ha fet que la corporació hagi volgut reduir la marxa pel que fa a la negociació.
En aquest edifici ja s’hi havien projectat diferents equipaments. Inicialment havia d’acollir un centre amb un cinema multisales i un complex d’oci. Els treballs van quedar aturats i posteriorment s’hi havia previst una botiga Decathlon però tampoc va prosperar. L’última opció havia estat un centre de salut mental.
MARSOL ADMET LES DIFICULTATS PER COMPTAR VISITANTS A LA FIRA
La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, va respondre ahir a les crítiques expressades pel coordinador local d’SDP a Andorra la Vella, Delfí Roca, sobre el nombre d’assistents a la Fira. Marsol va indicar que “el més important tampoc és saber si hi han anat 72.000 o 73.000 persones o la xifra exacta. El que és important és que ha vingut més gent i que hi ha passat tot el país”. En aquest sentit, va explicar que fins ara no s’ha plantejat la possibilitat de posar-hi comptadors, pel fet que hi ha més d’una entrada al recinte i que també cal comptabilitzar els visitants dels espais exteriors, “però si hem de posar comptadors ja ho valorarem”. Tot i així va remarcar que “a les parades del passeig del riu hi havia una gentada i tots els expositors ens van expressar que havien notat més gent, per això també vam dir que havia augmentat l’assistència”.