sant julià de lòria
El comú es replantejarà el format de la Trobada de microproductors de vi
El cònsol va dir que els suggeriments de Visa s’han d’escoltar perquè és una autoritat
La quartaTrobada de microproductors de vi d’Andorra es va encetar ahir a Sant Julià de Lòria amb unes expectatives molt positives, amb més expositors que altres edicions i major presència internacional, i també va anar acompanyada d’una gran absència, la de Joan Visa, el conseller de Serveis i el primer productor de vi del Principat, amb més de 20 anys d’història al sector.
Josep Vila, cònsol major de Sant Julià, també va tenir molt present la figura del conseller de Serveis i va inaugurar la fira recordant la seva trajectòria. A més, va manifestar que “els suggeriments del senyor Visa s’han de tenir en compte sempre, perquè és una autoritat del vi a Andorra i se l’ha d’escoltar”. Sobre les possibles modificacions de cara a pròximes edicions, com ara la periodicitat biennal de l’esdeveniment, Vila va expressar que el comú estava obert a recollir les recomanacions de Visa i dur-les a terme “en la mesura del possible”, de cara a noves trobades de microproductors, i va afegir-hi que escoltarien “els que entenen del mercat, i a partir d’aquí replantejarem i decidirem”.
Tant el cònsol major, com el ministre de Turisme, Francesc Camp, i Carles Verdaguer, propietari del celler Mas Berenguer, van valorar la trobada molt positivament. Tots tres van coincidir que el nivell i la qualitat de la fira ha augmentat. “Enguany comptem amb 61 expositors vinguts d’Espanya, França, Hongria, Portugal, i hi ha maridatges amb vins australians, suïssos i xilens. Això significa que l’esdeveniment agafa una textura més internacional i més important”, va remarcar el cònsol. També va explicar que la vocació per tirar endavant és “internacionalitzar la trobada, elegir els vins més gustosos per aquelles persones que vénen aquí i arribar a una qualificació més global”, i va destacar que la conjuntura actual del mercat està a favor seu, ja que durant l’últim any es van moure vint-i-vuit mil milions d’euros a escala mundial, un 6% més que l’any anterior.