Escaldes-Engordany

Vendrell va advertir que calien estudis jurídics "seriosos" per fer la mútua dels urbans

Recorda que al 2014 va alertar dels dubtes existents sobre la interpretació de la llei i el risc que els urbans poguessin tenir raó en les seves al·legacions

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Partit Socialdemòcrata + Independents (PS+I) a la minoria a Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, ha volgut recordar avui que ja va "advertir", en la sessió del consell de comú del 22 de desembre del 2014, de la necessitat de disposar d’un estudi jurídic seriós abans de la creació de la mútua dels agents de circulació de la parròquia. Aquest avís, insisteix ara, "no va ser considerat per la majoria de Demòcrates per Andorra (DA) que va impulsar-la sense consens i sense prou garanties jurídiques". Això ha acabat, ara, amb una sentència del Tribunal Constitucional (TC) que dóna la raó als membres del cos.

La representant de la formació ha recordat que, ja durant el debat sobre la mesura al consell de comú, va alertar dels dubtes existents sobre la interpretació de la llei i el risc que els urbans poguessin tenir raó en les seves al·legacions. Aquest va ser un dels motius pels quals el PS va optar llavors per votar en contra a la creació de la mútua.

Així, Vendrell ha ressaltat que aquell dia ja va alertar que, segons els advocats consultats tant per la formació PS+I com pels mateixos urbans “en cas d’implantar sistemes propis de protecció, no es podria fer sense el vistiplau dels agents”, una circumstància que ara ha remarcat en la seva sentència el TC. Per això, ja llavors es va demanar ajornar la votació de l’establiment de la mútua per donar temps a demanar un estudi jurídic per part d’un lletrat que aclarís aquest i altres punts que generaven dubtes. “Ja vam dir que era necessari que es consultés un o varis advocats per posar negre sobre blanc el que s’havia d’entendre de la lectura de la llei”, ha comentat la representant de PS+I, tot indicant que el text “creava ambigüitat”.

La petició, però, va ser refusada per la majoria que ja encapçalaven en aquell moment, Trini Marín i Marc Calvet, que va optar per tirar endavant la mútua malgrat l’oposició del cos d’agents de circulació.

Ara, un cop publicada la sentència del TC, Vendrell ha volgut “felicitar-se”, ja que “la nostra lectura anava ben encaminada”. Tot i així, ha lamentat que “durant dos anys els agents de circulació han hagut de fer múltiples recursos per veure que el TC els ha acabat donant la raó”. A més, ha apuntat que “s’hagués pogut estalviar molt de temps i diners”, tant per part dels mateixos urbans com dels serveis jurídics del comú.

tracking