Complement de baixa a tots els empleats si tomben la mútua
La cònsol avisa que reclamarà per tenir una llei que “vulnera drets”
La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, va explicar que si finalment el Tribunal Superior dicta una sentència contrària a la mútua creada per cobrir el complement de baixa en cas d’accident laboral dels agents de circulació i és la corporació qui ha d’assumir aquesta complementària, farà extensiva la cobertura a tots els funcionaris del comú. “Tant dret tenen uns com els altres”, va assegurar la cònsol en relació amb la sentència del TC que posa en dubte la fórmula escollida pel comú i obliga el Superior a tornar-se a pronunciar. Una posició que van celebrar des del sindicat de treballadors de la corporació, ja que així “no hi haurà greuges comparatius”.
Amb tot, Marín va matisar que la resolució “diu que no saben si és constitucional que es puguin aplicar les dues opcions –amb relació a l’article 36 de la Llei dels agents de circulació, que preveu la possibilitat que el comú pugui crear una mútua–, però se’ns reconeix que hem aplicat bé la llei”. La cònsol va defensar que abans d’optar per aquesta possibilitat van fer “un estudi jurídic exhaustiu” i finalment van optar per tirar-la endavant, perquè justament acabaven de suprimir la complementària de malaltia que pagaven als funcionaris. “No podia ser que paguéssim els agents i la resta de treballadors, no”, va reiterar.
És per aquest motiu que també es va mostrar molesta amb el redactat de la llei. “Si el Superior canvia d’opinió i ens obliguen a pagar la complementària demanaré explicacions a Govern de com es va aprovar una normativa que vulnera drets”, va assegurar.
De la seva banda, la consellera del PS, Cèlia Vendrell, va felicitar-se que al seu dia ja anava ben encaminada quan va votar contra la mútua. Vendrell va demanar que calia un estudi jurídic seriós, un avís que, segons es va explicar en un comunicat, “no va ser considerat per la majoria”, que va impulsar la mútua “sense consens i sense prou garanties jurídiques. I és que, segons els advocats consultats pel PS i pels urbans, “en cas d’implantar sistemes propis de protecció no es podria fer sense el vistiplau dels agents”. “Ja vam dir que era necessari consultar un o varis advocats per posar negre sobre blanc el que s’havia d’entendre de la llei perquè el text crea ambigüitat”, va dir. La situació ha desembocat, van recordar des de la formació, “en una sentència del TC que dona la raó als membres del cos”.