El PS creu que la pujada de preus als Serradells penalitza l'usuari
La consellera Dolors Carmona està en contra que el comú busqui més liquiditat per fer inversions a través de l’increment de taxes
Dolors Carmona, la consellera del Partit Socialdemòcrata d’Andorra la Vella, va expressar ahir la seva disconformitat amb l’augment que experimentaran molts dels preus públics del centre esportiu dels Serradells de cara a l’any vinent, sobretot els corresponents a les quotes dels abonaments, com les aquàtiques i les completes.
En declaracions al Diari, Carmona va manifestar que la seva formació política no comparteix aquesta pujada de preus, perquè, com va afirmar, “comportarà una pèrdua del poder adquisitiu dels ciutadans”, i va assegurar que “els complements de servei s’han de mirar per la classe obrera”, i que “les pujades de preus lineals, és a dir, la pujada de taxes, minva la capacitat econòmica dels habitants de la parròquia”. A més a més, va considerar que “l’argument d’elevar els preus per equilibrar-los amb d’altres parròquies és poc consistent”.
“Si aquesta és la manera que té el comú per aconseguir més liquiditat i poder fer altres inversions, nosaltres no hi estem d’acord, perquè perjudica els ciutadans”, i va continuar: “Mesures com aquestes provoquen que els usuaris es plantegin la continuïtat d’aquests serveis. Hi haurà qui podrà pagar-ho, però també hi haurà qui no s’ho podrà permetre i anirà a d’altres centres que ofereixin els mateixos serveis pel mateix preu o inclús inferior.”
Disconformitat generalitzada
La consellera del PS va estendre la seva queixa a d’altres aspectes i va mostrar el rebuig als altres augments de tarifes previstos en el nou pressupost del 2017. “L’increment en els serveis esportius va en la mateixa línia de pujades que s’han produït en la resta de serveis d’Andorra la Vella, com l’aigua, les escoles bressol o els pàrquings”. Al mateix temps, va puntualitzar que no li semblaria malament un augment d’aquestes taxes si anés acompanyat de millores en les infraestructures o en els serveis, però va opinar que aquest no és el cas, i que les obres d’adequació que s’hi realitzaran tampoc justifiquen aquest creixement. “Si amb les noves quotes s‘incloessin millores en les instal·lacions, un ventall més ampli d’activitats, es donessin nous serveis o es comptés amb nous monitors ho trobaríem correcte, però no és així”, va declarar.
Els pàrquings
Un altre tema que també va generar polèmica durant l’últim consell de comú de la parròquia va ser l’increment de les tarifes dels aparcaments horitzontals, és a dir, els aparcaments descoberts, així com el preu de la targeta PK. Una decisió que l’oposició d’Andorra la Vella va criticar. Ara, a més a més, durant aquests dies de forta afluència turística s’hi afegeix la problemàtica de la dificultat per trobar places per poder estacionar el vehicle, una situació que Carmona també va analitzar. “Jo mateixa com a usuària m’he vist afectada. Ahir no vaig poder estacionar el meu vehicle en el pàrquing públic del Fener. De fet, no hi vaig poder accedir perquè estava tot completament saturat”, va manifestar.
D’altra banda, segons va constatar la consellera, aquesta situació de congestió no és uniforme a tota la parròquia, sinó que es concentra al voltant dels nuclis on es registra més activitat comercial. “El Fener un i dos i el Parc Central estaven plens, en canvi, a l’aparcament vertical del Prat de la Creu hi havia moltes places vacants.” Va indicar que “com que la part alta de Meritxell no té la mateixa atracció turística hi ha llocs buits”, i va recordar que aquests dies la parròquia té molt volum de visitants. “En moments clau es necessiten més aparcaments i per tant s’haurien de potenciar d’altres zones d’estacionament”, va declarar, per després fer una comparació amb la situació de Prada Ramon: “La zona està desèrtica i queda molt fosca.”