El comú 'expulsa' els venedors de col·leccionisme de la Rotonda

Els paradistes asseguren que la corporació ha argumentat que la plaça es destina “a actes culturals i a titelles”

El comú 'expulsa' els venedors de col·leccionisme de la RotondaARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’aterratge al comú de l’equip liderat per Conxita Marsol va comportar la desaparició del petit mercat de col·leccionisme que es feia a la plaça de la Rotonda, a Andorra la Vella, des de feia uns nou anys. Tal com va explicar al Diari Jordi Rossell, un dels afectats, la mesura va ser imminent: “Hi vam estar un mes o un mes i mig i ja ens van fer marxar.” En un primer moment els van permetre instal·lar-se en un espai del passeig del riu, just al costat de l’establiment Mobles La Fàbrica, “però al cap de poc temps ens van dir que allà tampoc”.

Etiquetes:

Rossell assegura que des de la corporació “d’arguments no en ens van donar gaires. Només ens van dir que la plaça es reservava per a actes culturals i per fer titelles per als infants. Res més”. De fet, el paradista va mostrar-se molt molest amb l’actitud de la cònsol major, Conxita Marsol. “Vaig demanar de poder parlar amb ella i encara espero que em truqui”, va explicar.

I és que després d’haver de marxar de dos emplaçaments, l’única alternativa que els van donar va ser sumar-se a les parades del mercat de la Vall que s’organitza al centre històric de la capital un cop al mes. “Però nosaltres hi hem de ser cada setmana i només al matí. No tenia res a veure”, va indicar, afegint que “el lloc on ens havíem de posar no era pla, no podíem muntar les carpes i teníem problemes per carregar i descarregar el material”.

Trasllat

Davant de la impossibilita de trobar un lloc idoni a la parròquia, els tres paradistes que darrerament exposaven a la Rotonda van decidir traslladar-se a Encamp. Estan instal·lats a la plaça Sant Miquel, però no és el lloc idoni. “Els col·leccionistes es mouen més per les parròquies centrals, allà no hi pugen”, va argumentar Rossell, que va remarcar que “la Rotonda és un lloc impecable perquè queda molt a prop de Cor­reos i justament el dissabte és el dia que aprofiten els col·leccionistes per anar a recollir o enviar peces”. A més, assegura que els canvis els han fet perdre alguns clients. “Teníem gent que pujava de Lleida o Barcelona a qui no vam poder avisar i no saben on trobar-nos”, va detallar.

Davant d’aquesta situació han decidit buscar una ubicació alternativa, i justament a final de la setmana passada es van reunir amb la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, per veure si era possible posar les parades a Escaldes. “La cònsol ens ha dit que no hi ha d’haver cap problema per fer una prova. La Rotonda és el lloc ideal, però si no pot ser, millor a Escaldes que a Encamp”, va manifestar. Des del comú escaldenc es va confirmar la “bona predisposició” per permetre el muntatge del petit mercat de col·leccionisme, però es va recordar que abans de prendre una decisió definitiva el tema s’ha de tracatr amb la comissió de Cultura i, posteriorment, ratificar-se en junta de govern.

Rossell va assegurar que ara per ara no tenen previst tornar-se a posar en contacte amb el comú. “Si la cònsol no ha vingut fins ara vol dir que no tenim cap importància per a ella”, va sentenciar, tot insistint que “no ens quedarà més remei que esperar fins que canviï el comú per intentar tornar a la capital”.

També es va mostrar molest amb la decisió l’ex-conseller comunal Ton Armengol, que al seu dia va impulsar la creació del mercat. “És un caprici de la corporació. Si el poc que es fa de col·leccionisme s’elimina, malament rai”, va exposar Armengol. Pel que fa a Conxita Marsol, malgrat els intents del Diari, no va ser possible obtenir cap declaració sobre la qüestió.

tracking