Marsol, a favor de donar espai als col·leccionistes

La cònsol defensa que ocupin un lloc “més íntim” i manté que a la Rotonda s’aposta “per un altre concepte, més comercial”

Marsol, a favor de donar espai als col·leccionistesFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, es mostra disposada a poder trobar una ubicació per als venedors de col·leccionisme que fins a principis de l’any passat ocupaven la plaça de la Rotonda. “A veure si podem trobar un lloc que ens vagi bé a tots i que sigui adient”, va remarcar. Un emplaçament, això sí, que en cap cas seria el mateix que tenien i que és l’únic que volen els paradistes. “Entenem que la Rotonda no és el lloc idoni per a aquesta activitat”, va manifestar Marsol, que hi va afegir que es considera “un lloc més comercial i que es pot destinar a altres activitats”.

Etiquetes:

Des del punt de vista de la corporació, el mercat de col·leccionisme “és un altre concepte” i es creu que “hauria d’estar en un lloc més recollit, com el centre històric o la plaça Guillemó, que no sé si se’ls va proposar”, va detallar la mandatària. Marsol reconeix, no obstant això, que “potser sí que hi ha hagut falta de diàleg. Potser jo els hauria hagut de trucar, però he parlat amb altres persones vinculades”.

En el mateix sentit es va manifestar la consellera de Promoció Turística i Comercial, Mònica Codina. “Vaig anar a parlar amb ells [els paradistes] i ja els vam explicar que havíem previst destinar la plaça per a altres coses. Els vam oferir d’anar al mercat de la Vall i ja els vam dir que els posaríem facilitats i fins i tot vam apuntar la possibilitat de fer un mes temàtic sobre col·leccionisme”, va explicar, destacant que “en cap cas s’han avingut a negociar una alternativa”. De fet, segons Codina, “hem decidit que cada zona ha de tenir les seves característiques i és com ho farem”.

Dinamització

Justament ahir el comú va informar d’una nova proposta de dinamització que es durà a terme a la plaça de la Rotonda. Durant els tres propers dissabtes de febrer (4, 11 i 18), coincidint amb una alta afluència de turistes, entre les 18.30 hores i les 20.30 hores, es convertirà la plaça en una zona après-ski i s’oferirà una zona alternativa de descans i música per millorar l’experiència de compres. “Volem generar més flux de gent a aquesta zona i oferir una activitat complementària al shopping”, va explicar la consellera de Promoció Turística i Comercial. Així doncs, s’hi ubicarà un envelat, sofàs i una sessió de DJ en viu amb música chill out, on els esquiadors podran gaudir d’una estona de relax oferint-los la possibilitat de prendre un refrigeri.

Segons el comunicat emès pel comú, l’àrea de Promoció Turística i Comercial destina a aquesta acció uns 15.000 euros. A més, es va explicar que es tracta d’una prova pilot que, en cas que tingui una bona acollida, s’allargarà algunes setmanes durant la propera temporada d’esquí. “Aquesta serà com una edició zero i veurem quin èxit té”, va indicar Codina, que va exposar que si la proposta funciona “ho ampliaríem a altres zones”. La valoració final, però, es farà un cop hagin passat els tres dissabtes. “La idea és que sigui un èxit i consolidar-nos com un referent en après-ski, que a més de les compres la gent pugui trobar altres propostes”, va indicar. Aquest tipus de dinamització, però, es limitaria als mesos d’hivern, i és que va remarcar que durant la primavera i l’estiu ja es disposa d’altres activitats, com el cicle Ritmes que es va estrenar durant l’estiu passat.

Oposició

La decisió de fer marxar els venedors de col·leccionisme de la plaça de la Rotonda, però, no ha agradat als membres del grup de la minoria de Cd’i + Liberals. Un dels seus membres, Víctor Pintos, va assegurar que “no compartim en absolut la decisió”, remarcant que era un mercat “molt arrelat a la parròquia i aconseguia fer venir gent d’altres parròquies. Estava arrelat dins la cultura popular de la parròquia”. A parer de Pintos era una activitat que “valia la pena conservar pel caliu que donava i per humanitzar la parròquia”. Segons ell era compatible “amb altres propostes més modernes” que es puguin fer a la Rotonda.

tracking