La minoria entra a Sasectur i l'escola bressol
El comú va validar ahir un canvi d’estatuts que permet l’entrada d’un conseller de l’oposició a les dues societats participades
El comú de Sant Julià va aprovar ahir per unanimitat la modificació dels estatuts de les societats participades Sacsectur i l’escola bressol per tal de permetre l’entrada als respectius consells d’administració d’un membre del grup de l’oposició. La minoria continua fora de CampRabassa, la societat explotadora de Naturlandia, malgrat que els consellers d’Unió Laurediana estan especialment interessats a formar-ne part. “Al final és on van a parar la majoria de fons del comú”, va posar de manifest el conseller Joan Albert Farré, que tot i així es va mostrar mitjanament satisfet pel canvi de tarannà pel que fa a les altres dues societats. De moment, però, CampRabassa queda al marge. El febrer del 2016 el cònsol major de Sant Julià, Josep Miquel Vila, va manifestar la voluntat de possibilitar la participació dels consellers de l’oposició en les societats públiques, però ja va advertir que el cas de CampRabassa era més complex perquè requeria la convocatòria d’una junta d’accionistes extraordinària que ho havia de validar i determinar-ne el procediment.
La decisió de Laurèdia en Comú de mantenir fora dels consells d’administració els consellers de l’oposició va estar acompanyada de polèmica perquè precisament era herència de l’anterior equip comunal, d’Unió Laurediana, capitanejat per Montserrat Gil i Manel Torrentallé, i havia estat una mesura fortament criticada pels dos consellers de la minoria, Josep Roig –ara conseller de Cultura amb Laurèdia en Comú– i Rossend Areny. Però Josep Miquel Vila va assegurar que en cap cas la voluntat era mantenir el vet. Ara s’hi ha posat solució excepte per a CampRabassa.
D’altra banda, durant la sessió extraordinària, que va durar uns minuts, també es va validar l’arrendament de la muntanya de Francolí per un preu de 300 euros i es va aprovar un crèdit extraordinari i un suplement de crèdit per un valor d’uns 400.000 euros. Tanmateix, l’oposició va demanar a l’equip de govern per les sancions laborals a cinc treballadors, sobtada perquè s’havien produït en un lapse curt de temps. Des de la majoria els van informar que no eren sancions, sinó advertiments, però no van acabar d’aclarir-ne els motius.