Marsol aposta per un ascensor horitzontal

La cònsol major anuncia que vol una proposta moderna per fer una entrada al centre “atractiva i que cridi l’atenció”

Marsol aposta per un ascensor horitzontalCALV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Vull quelcom modern, no cal que sigui un edifici, pot ser un ascensor, mil coses, un ascensor horitzontal. Que ens aportin idees.” És el plantejament de la cònsol major d’Andorra la Vella per al projecte emblemàtic que va anunciar que es farà a la parcel·la obtinguda com a resultat de la cessió de terreny al carrer Doctor Vilanova, i que emfatitza que la parròquia “necessita que sigui pràctic, però també que cridi l’atenció”, perquè avui dia la gent es mou molt per aquestes coses, per anar a la plataforma més alta del món, la que fa més vertigen, “donem quelcom que cridi l’atenció, que pugui ser un mirador espectacular al centre”, en declaracions a la ràdio del Diari.

Etiquetes:

La cònsol assenyala que no es pot oblidar el vessant de la utilitat “perquè ha de ser còmode per facilitar l’accés dels vianants des dels autobusos cap a la plaça Rebés o la plaça del Poble o cap al centre, i salvar Prat de la Creu, que és un carrer amb molts cotxes”, i es mostra oberta a les idees que es puguin presentar per escollir la proposta. Assegura que té “moltes idees al cap, però vull que me n’aportin, que segur que hi ha gent que té més idees que jo, i esperem que aportin quelcom maco i que puguem fer-hi alguna cosa important”, i recorda que aquella “és una zona molt noble, una de les avingudes més grans i maques d’Andorra la Vella”, amb edificis del comú, Govern, institucions, la seu de la Justícia, “i li hem de donar la unió amb la part del centre històric i de l’avinguda Meritxell, perquè hi ha desnivells importants i és el que hem de salvar i unificar”.

IDEES DELS ARQUITECTES

Les aportacions que Conxita Marsol espera per utilitzar els més de 2.500 metres quadrats aconseguits per urbanitzar amb la cessió han de venir del Col·legi d’Arquitectes. El comú està preparant el plec de bases per al concurs d’idees i ha demanat la col·laboració del col·lectiu d’arquitectes, tot i que la cònsol remarca que “ens van demanar quinze dies i ha passat més d’un mes, i si no ens ho donen ben aviat tirarem milles perquè el volem fer”, i precisa que la intenció és fer-lo en col·laboració amb el col·legi, “però tampoc volem que això ho retardi i ens havien d’haver fet el retorn de la reunió que van fer amb els tècnics”.

El concurs que convocarà el comú inclou l’eixamplament del carrer Doctor Vilanova fins als 16 metres amb els 1.136 metres quadrats de vialitat que es guanyen de la cessió. El calendari de treball del comú situa la convocatòria del concurs “a la tardor per preveure el projecte per a l’any vinent”, afirma Marsol, que hi afegeix que no s’ha previst partida pressupostària perquè dependrà de la proposta a executar, “però estem disposats a destinar-hi una quantitat important perquè aquest tipus de projecte s’ho mereix després d’haver aconseguit aquest terreny tan important en aquesta zona amb el valor que té. Li hem de donar un nivell que es mereix la capital”. I subratlla que “al juny de tresoreria anem molt bé, no hem hagut d’utilitzar les pòlisses de descobert, hem rebaixat l’endeutament, estem a un 98% sobre el 200% al qual podem arribar i hi ha disponibilitat per fer coses i s’han de fer”.

La cònsol es mostra satisfeta del moviment empresarial a la parròquia “amb projectes a Prat de la Creu, Meritxell i el Fener”, i recalca que estan intentant aprovar el pla d’urbanisme durant el juliol. El comú està pendent dels informes del Govern i confia d’obtenir el vistiplau tècnic aquest mes, “perquè els particulars puguin començar a presentar els projectes” d’acord amb la nova ordinació urbanística.

REMODELACIÓ AL DEPARTAMENT DE CIRCULACIÓ PER A L'1 DE GENER

La reorganització i regularització del personal –hi ha 40 eventuals menys– que està fent el comú des de l’arribada de Conxita Marsol no ha acabat, “tot no està endreçat”, assegura, i un dels departaments afectats és el de circulació. La cònsol explica que s’està “treballant i avançant” en els canvis i “hi haurà una remodelació, ja s’ha informat bastant els agents i ara se’ls acabarà d’informar. Serà amb efecte l’1 de gener perquè s’ha de deixar temps, no es pot canviar la vida a la gent d’ara per demà en l’aspecte laboral, vacances, festes i maneres de funcionar”. I destaca que s’han renovat els vehicles “perquè teníem un parc en mal estat, tots els vehicles vells, feia molts anys que no es feia una inversió i els empleats també han de treballar en condicions”, i potser es contracta algun agent nou per al 2018.

Marsol remarca que “l’ambient laboral al comú és correcte” i la bona relació amb el sindicat, “que té uns representants molt coherents, molt col·laboradors, i estem funcionant”. Puntualitza, però, que el comú té pràcticament 500 assalariats, “som una gran empresa i sempre hi ha tensions en un departament o un altre, però crec que estem funcionant”.

tracking