Reportatge

Tatuatges en un ambient 'chill out' per als joves

Una trentena de joves i infants es van reunir per gaudir d’una festa amb música en directe i un DJ resident, amb San Franciscos (sense alcohol) i el seu primer tatuatge, efímer, això sí. L’acte va servir per presentar la nova web de Joventut, que inclou atenció psicològica.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Un tatuatge efímer, còctels sense alcohol i un DJ punxant tecno a la Central van servir perquè desenes d’infants i de joves de la parròquia s’unissin a una festa chill out. L’ambient convidava a la gresca, amb llaminadures, patates, o crispetes, elements bàsics i fonamentals en qualsevol gresca adolescent. Això sí, molt exquisits a l’hora d’escollir beguda perquè malgrat que els mojitos o la pinya colada van tenir molts adeptes, “el rei segueix sent el San Francisco”, van afirmar des de la barra. Com sempre, aquesta gaudia de la millor ubicació possible, just a la mateixa distància entre el menjar, la música per ballar i els tatuatges. El professional vingut directament del seu estudi era el Josep Àngel Diz, Pichu, una persona encantada de poder “començar a ensenyar als joves el món del tatuatge”. Malgrat que no hi havia agulles, aquesta vegada, algun dels infants notava la fredor de la tinta en contacte amb el seu cos i tremolava, excitat, mentre el següent cridava “vull un tatuatge”. Expressions com “mola molt” i “aquest és més guai” ressonaven tant com la música que el DJ punxava insistentment.

No calia ser membre de la Central per anar-hi, simplement usuari, i segons el cònsol menor, Marc Pons, “ara mateix tenim una vuitantena d’inscrits, de manera que comptant els usuaris, podríem arribar al centenar”. No va ser l’única activitat que la corporació ha preparat al llarg de l’any, ja que “s’han fet tallers de cuina perquè els joves siguin capaços de fer-se un àpat en condicions”, va explicar Pons. També els van reunir amb professionals per ensenyar-los a fer un currículum, encara que als que van omplir ahir la Central els queden uns quants anys per necessitar-ne un. Pons estava encantat amb la participació dels joves a la festa i ells no li van dedicar ni una sola mirada d’agraïment, però ja se sap que quan t’estan fent un tatuatge, per efímer que sigui, un no pot pensar en res més.

Valoració de la festa major

El cònsol menor també va aprofitar l’acte per fer una valoració “molt positiva de la festa major”, durant els quatre dies que va durar “vam fer una seixantena d’activitats i totes van tenir molt de públic. Una mica com la d’avui”, reia. L’acte central de la festa, el ball del Contrapàs, “va tenir una gran acollida, no només per la gent de l’esbart sinó perquè molts veïns comencen a recuperar aquesta tradició”. Els concerts van ser els actes més populars. “Els de la plaça Guillemó els teníem sempre plens”, va recordar, però el fet de tenir un cap de cartell com David Bisbal és una política que des del comú s’intentarà repetir. “Vam quedar molt satisfets amb les gairebé 5.000 entrades venudes. Intentarem seguir amb aquesta idea de portar artistes de cert renom, amb un bagatge artístic al darrere i que siguin capaços d’arrossegar fans per si mateixos”, va dir Pons. Respecte a la voluntat d’acabar amb els aldarulls i l’incivisme que comporta beure al carrer, el cònsol menor també es va mostrar satisfet i va confirmar que “no hi ha hagut casos greus i els actes d’incivisme es van resoldre ràpidament”.

LA NOVA WEB DE JOVENTUT ELS CONNECTARÀ AMB ELS EDUCADORS

La festa va servir d’excusa per presentar la nova web de Joventut que ha refet el comú. “L’hem fet idèntica a la del comú però amb els serveis que els interessa als seus usuaris”, va explicar Pons. “La web s’havia d’actualitzar i ara podrem presentar el contingut de forma més agradable”, va seguir. Una de les principals novetats és que els joves que ho vulguin podran obrir un xat amb els educadors de la Central “de manera més anònima i més natural. Perquè es trobin més a gust a l’hora d’explicar les seves coses”, va dir Pons. A més, també serà molt accessible el CRAC, consulta ràpida d’adolescents en crisi, un servei que es va posar en marxa l’any passat entre el servei de salut mental del SAAS i el servei de Joventut del comú. Amb aquest servei, els joves que ho necessitin podran posar-se en contacte amb un professional que els podrà oferir atenció psicològica.

Les activitats que es fan a la parròquia s’inclouran a la nova web i també hi haurà un blog, i fins i tot un enllaç a una xarxa social musical on els joves podran pujar les seves sessions o temes musicals per compartir-los amb tothom.

Tatuatges en un ambient 'chill out' per als joves

Tatuatges en un ambient 'chill out' per als joves

tracking