Mortés admet que els terminis del concurs per Arcalís són “ajustats”

El certamen públic es farà entre finals de setembre i principis d’octubre perquè l’empresa guanyadora es pugui incorporar amb l’inici de l’hivern

Mortés admet que els terminis del concurs per Arcalís són “ajustats”Fernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, va admetre ahir que els terminis per tirar endavant el concurs públic per a l’ampliació de capital d’Arcalís “són ajustats” perquè “els marca una mica la proposta de Saetde”, la voluntat de la qual és entrar a l’accionariat de Secnoa al desembre, per ser-hi ja des “del principi de la temporada d’esquí”.

Etiquetes:

Josep Àngel Mortés va subratllar que el concurs per entrar a Secnoa es farà a final de setembre o principis d’octubre, perquè l’empresa guanyadora pugui entrar entre novembre i desembre. Mortés va exposar que “el comú té ganes d’estudiar qualsevol proposta de qualsevol inversor”, si bé va apuntar que a hores d’ara no té constància de cap empresa, més enllà de Saetde, que hagi expressat interès. La societat de Joan Viladomat està interessada a comprar com a mínim el 51% d’Ordino-Arcalís, una proposta que el comú ha vist des del principi amb bons ulls. Les converses per a la inversió van començar entre febrer i març, si bé l’oferta en ferm va presentar-se a principi d’estiu. Des de llavors, els serveis jurídics del comú han treballat en l’anàlisi i estudi de la proposta i també ho faran en el procés que ha de portar a enllestir el plec de bases del certamen públic. “És una proposta que tenim sobre la taula, una proposta que mereix ser estudiada i és el que estem fent en aquests moments”, va recordar ahir Mortés, que també va mantenir que “els terminis són molt ajustats però ens dona temps a treballar-ho i intentarem treure el concurs cap a finals de setembre o principis d’octubre”.

Vallnord no es trencarà

El cònsol major d’Ordino, que va parlar durant el tradicional acte de benedicció del bestiar a la rabassa d’Ordino, va posar en relleu també que l’entrada de Saetde a Secnoa no afectarà les relacions amb l’altre soci de Vallnord, Emap, societat de Pal-Arinsal. “Vallnord és l’empresa conjunta que tenim per promocionar les dues estacions”, va defensar. Així mateix, Mortés va dir que “no hi ha la idea de trencar cap marca, al contrari, el que es vol és potenciar el sector el màxim que sigui possible el sector”. El cònsol va comentar que “a partir d’aquí aquests [els relacionats amb Vallnord] són termes dels quals es parlaria en una segona fase de negociació”, però la intenció ara mateix és que “tot continuï igual”.

Mortés va evitar parlar de les xifres sobre les quals es mou la proposta feta per Saetde, però va ressaltar que “evidentment si la proposta és bona per al país i la parròquia, hi estem d’acord”. La majoria d’Ordino va defensar ja, quan va fer-se pública l’oferta, que era “una molt bona” proposta. Així mateix, la minoria d’Ordino, formada per dues conselleres liberals, va expressar a final de juliol, en l’última sessió de consell d’Ordino, que era també “molt favorable” a l’oferta.

Josep Àngel Mortés va destacar ahir, malgrat tot, que “no és que tinguem ganes que sigui que sí [amb Saetde] sinó que tenim ganes d’estudiar qualsevol proposta de qualsevol inversor que vingui”, i va reiterar que el concurs serà públic i estarà obert a qualsevol empresa. “Hi ha un certamen públic, i si hi ha qualsevol empresa que estigui interessada, estarà obert a tothom”, va mantenir.

Un dels punts que, des del principi, s’han remarcat al comú d’Ordino com a positius de la proposta de Saetde, és que l’accionista majoritari, Joan Viladomat, ha expressat la voluntat que està disposat a seguir el pla director de l’estació d’Arcalís, que es va aprovar el passat mes de febrer i que preveu que la primera inversió que es faci sigui el telecabina de l’Hortell.

Una altra qüestió que hi voldria desenvolupar Saetde seria la possibilitat d’un forfet conjunt entre Ordino-Arcalís i Pas de la Casa- Grau Roig.

Potenciar el forfet escolar

Pel que fa a la disconformitat de Saetde sobre els preus de l’esquí escolar, el fet que anunciés que se’n desmarcava i el debat que es manté sobre la necessitat que el preu d’aquest forfet s’actualitzi, Josep Àngel Mortés va apuntar que creu que “l’esquí escolar és una de les qüestions que el Govern ha de potenciar al màxim”, i que aquesta és la posició de Secnoa al respecte. Mortés va mostrar-se convençut que finalment hi haurà “un acord” entre parts. “Aquest és un tema que tracta Esquí Andorra amb el ministeri d’Educació”, i és una “qüestió més” a tenir en compte per potenciar l’esquí en general al país.

LES CLAUS

1. TERMINIS

El nou accionariat, al desembre

El certamen públic per entrar a Secnoa es farà a finals de setembre o principis d’octubre perquè l’empresa guanyadora pugui entrar a l’accionariat coincidint amb l’inici de la temporada

d’esquí.

2. CONCURS

El comú treballa els plecs de Bases

Els serveis jurídics del comú han treballat aquests mesos d’estiu per estudiar els detalls de la proposta de Saetde, així com ho farà també per tirar endavant els plecs de bases del concurs que hi haurà a la tardor.

3. Vallnord

El Cònsol diu que no hi haurà canvis

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, va defensar que es vol mantenir la marca de Vallnord sense que hi hagi un trencament i que la idea, malgrat que tiri endavant la proposta de Saetde, és continuar igual.

tracking