camps de neu

Unanimitat per reforçar l'oferta d'esquí conjunta

La majoria de cònsols i representants de les estacions, com el director general de Grandvalira-Ensisa, són partidaris d’enfortir el forfet únic

Unanimitat per reforçar l'oferta d'esquí conjuntaARXIU

Creat:

Actualitzat:

Una majoria de cònsols de les par­ròquies amb camps de neu i representants de les estacions mostren unanimitat sobre la necessitat de reforçar l’oferta de forfet conjunt d’Ski Andorra per tal de presentar el país a fora com a una única destinació d’esquí. El cònsol major d’Encamp, Jordi Tor­res Arauz, expressa que “el que cal tenir clar és un objectiu comú, apostar per la qualitat i ser competitius per atraure el màxim de turistes al país”.

El cap de Govern, Toni Martí, va indicar a principi de mes que calia “plantejar l’elaboració d’un forfet únic independentment de l’estació”. Si bé fonts del Govern apunten que la voluntat de Martí seria “ donar una major importància” i “aprofundir” en l’oferta existent, que és d’un forfet de temporada i d’un de 5 dies, vàlid tant per a Grandvalira com per a Vallnord i d’ús no necessàriament en jornades consecutives. Les opcions a estudiar podrien ser diverses, així com sumar un replantejament del forfet conjunt actual que comercialment presenta un volum de vendes amb potencial “per créixer”.

Torres Arauz valora positivament el plantejament de “vendre un forfet de tot Andorra com si fos una única estació, una opció perquè quan la persona arribi pugui anar a esquiar a qualsevol dels camps de neu” sense que siguin determinants els dies d’estada. El director general de Grandvalira-Ensisa, David Hidalgo, entén que el plantejament que fa Martí pot ser “d’un forfet de dos o tres dies”. Hidalgo expressa que “aquesta és una qüestió per la propietat i els accionistes”, però admet que “no és la primera vegada que se’n parla”, i que “un acord seria fantàstic”. Per la seva banda, el cònsol d’Ordino, Josep Àngel Mortés, no ha opinat sobre la proposta concreta però sí que, els últims dies, s’ha mostrat a favor de treballar per “potenciar l’esquí al país” de manera global.

Matís de Baró

El cònsol major de la Massana, David Baró, matisa que “en política comercial hi ha bona feina i les estacions tenen les necessitats cobertes”, i subratlla la tasca d’Ski Andorra i la que es fa des dels professionals dels camps de neu.

Baró es mostra prudent a l’hora de valorar la proposta de Martí, perquè la qüestió “no es va tractar a la reunió amb el cap de Govern” al juliol, tot i que diu que hi haurà properes trobades. Baró recorda que el forfet conjunt “existeix de fa anys”, si bé fora del públic local “no té un volum de vendes gaire elevat”.

tracking