La Unió Pro-Turisme demana al comú que li apugi la subvenció

L’entitat, que rep 200.000 euros per exercici, té congelat l’ajut des de fa anys

La Unió Pro-Turisme demana al comú que li apugi la subvencióFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de la nova junta directiva de la Unió Pro-Turisme d’Escaldes-Engordany, Dolors Artuñedo, va avançar ahir en declaracions al Diari que demanarà al comú un increment de la subvenció que atorga a l’entitat, que entre d’altres activitats organitza la festa major de la parròquia i la cavalcada de Reis. Artuñedo va indicar que l’associació rep prop de 200.000 euros per exercici i que des de fa “alguns anys” la partida no s’ha apujat.

Etiquetes:

La presidenta de la junta directiva, que va voler deixar molt clar que la relació amb el comú és molt bona i que en cap cas la petició d’increment de la subvenció significa que hi hagi cap problema entre la corporació i l’entitat, va recordar que en els anys que s’ha mantingut congelada la subvenció s’han incrementat els costos d’organització. “Lluitarem, de bones maneres, amb el comú per mirar d’incrementar una miqueta la subvenció”, va dir, per afegir que “sobretot a la festa major anem molt justos”.

Artuñedo va fer aquestes declaracions durant la celebració de la setzena edició de l’aplec de Sant Romà dels Vilars, que, malgrat la pluja, va aplegar un centenar de persones a l’ermita. “És la primera activitat que organitzem com a nova junta, però ha anat molt bé perquè hem tingut l’ajuda de l’anterior”, va explicar la presidenta de la Unió Pro-Turisme, que va indicar que estan “molt contents perquè malgrat els paraigües i la pluja l’afluència de gent ha estat l’habitual”.

Des de l’entitat es va recordar que l’objectiu de la nova junta és mantenir la línia de treball de l’anterior: “Impulsar les tradicions i les festes populars.” Va explicar que organitzen la festa major, les activitats de Nadal, la cavalcada de Reis, els aplecs de Sant Miquel d’Engolasters i Sant Romà dels Vilars, i la calçotada popular, i no va descartar recuperar la festa dels Tres Tombs.

L’aplec de Sant Romà dels Vilars, al qual va assistir el cònsol menor, Marc Calvet, que va recordar que la festa “és un espai de trobada i de retrobament amb les tradicions escaldenques”, va consistir en una missa seguida d’un aperitiu i l’actuació del Duet Sarau.

tracking