La rebaixa de cessió de sòl urbà a la Massana impulsa fins a 20 projectes
Ferré també anuncia que aquest any s’ha arribat a la xifra de més de 1.000 comerços
La rebaixa a la Massana del 15% al 5% del percentatge de cessió obligatòria de sòl urbà urbanitzable, aprovada el 2016, ha impulsat des de llavors 20 noves demandes per fer-hi xalets, segons el cònsol menor, Raül Ferré.
“La mesura ha tingut moltíssima repercussió, no a escala de fer-hi macroedificis, però de xalets se n’han fet molts, s’han sol·licitat uns 20 permisos per a xalets”, comenta Ferré, que n’està satisfet. “Hem revitalitzat la construcció i el sector privat, crec que va ser una bona cosa perquè ha donat bons fruits”, hi afegeix.
Dinamització comercial
Una altra dada econòmica que està sent favorable a la Massana és la de nous comerços. “Eren 800 quan vam entrar al govern l’any 2012 i en aquest punt del 2017 hi ha més de 1.000 comerços”, manté Raül Ferré, que celebra “haver traspassat la barrera del miler”. En concret, ara hi ha 1.025 botigues de diversos sectors, com el de la roba, l’alimentació o l’oci. Això suposa una pujada del 4,59% des de desembre del 2016, quan eren 980. “Hi ha més altes que baixes, la parròquia està viva, tant a l’hivern com a l’estiu, i funciona bé. Un local pot tancar la persiana cert temps, però de seguida torna a obrir”, manifesta Ferré.
Una de les claus d’aquest indicador positiu és, a més de la vida pròpia de la parròquia, l’aposta que ha fet la Massana per atraure turisme a l’estiu. “La Massana s’ha sabut posicionar en el tema de la BTT, per exemple, amb la celebració de les Copes del Món”, sosté Raül Ferré. “Tenim carreres de muntanya i moltes activitats esportives, perquè la Massana pugui viure també a l’estiu, no només a l’hivern”, hi afegeix. “El turisme de muntanya està de moda i s’hi està apostant molt fort”, comenta Ferré.
El cònsol menor també apunta que els comerciants participen en tot tipus “d’activitats que organitza el comú i a l’inrevés, tant en moments puntuals, com ara Nadal, com durant tot l’any”.