El comú estudia si fa un concurs o un conveni per a l'ús final de l'alberg
El cònsol menor, Marc Pons, exposa que tenen “propostes de privats” sobre la taula i defensa que podria connectar amb la vall del Madriu
El comú d’Andorra la Vella decidirà abans de final d’any si concessiona o planteja un conveni amb un tercer que doni un ús més permanent a l’alberg de la Comella, segons indica el cònsol menor de la capital, Marc Pons. a més, manifesta que estan “valorant propostes d’empreses privades que podrien donar una sortida” a aquesta instal·lació que “està ben ubicada, a pocs minuts del centre i ben connectada a la vall del Madriu”.
Ara per ara, la instal·lació s’ha cedit com a espai de formació d’agents de policia fins a l’abril del 2018, però aquest és un acord temporal entre corporació i Govern, i la intenció de la majoria és trobar aviat una nova fórmula per explotar l’ús de la instal·lació, que van tancar el mes de gener en considerar que feia “la competència al sector hoteler i turístic”.
Possible ús educatiu o esportiu
Marc Pons assenyala que sobre la taula hi tenen diferents opcions. O bé “concessionar-ho o arribar a algun conveni de col·laboració”, possiblement “en l’àmbit de l’educació o de les estades esportives”. El comú podria estudiar que l’equipament es converteixi així en un centre d’alt rendiment o bé en un centre d’interpretació que pugui connectar amb els circuits propers de la vall del Madriu-Perafita-Claror, opcions que ja s’havien plantejat en públic els darrers mesos. Pons no descarta tampoc recuperar-ne l’ús com a alberg, si bé no és la idea amb què ara mateix treballa el comú de la capital.
El cònsol menor destaca que “no hem perdut l’oportunitat d’utilitzar-lo durant els mesos d’estiu, malgrat la decisió de tancar-lo”. Per tant, “els joves de la parròquia n’han pogut gaudir i les colònies s’han fet amb normalitat”, apunta. Pons recorda que “la finalitat principal de la instal·lació, quan va ser adquirida pel comú, era aquesta, la de les colònies d’estiu”, que han continuat sense entrebancs.
Sobre el conveni pel qual l’equipament s’ha cedit com a centre de formació policial, Marc Pons exposa que és un fet “circumstancial”. El cònsol menor indica que “hi havia una necessitat per part del ministeri d’Interior” i que així els ho va expressar el ministre. Pons comenta que Govern “ho va sol·licitar i vam veure l’oportunitat de col·laborar-hi”, ja que les instal·lacions s’adaptaven a aquest ús.
Marc Pons manté que la decisió que va prendre la corporació de tancar l’alberg va ser bona, perquè “una de les prioritats del comú no podia ser fer la competència al sector privat”. Segons Pons, “és veritat que d’albergs a la capital no n’hi ha cap, però s’estaven comercialitzant aquestes habitacions dins de portals web d’allotjaments turístics i hotelers”.
Per Pons, la utilització comercial d’aquest equipament, sobretot si fa la competència a les empreses de la parròquia, en aquest cas del sector de l’hostaleria, “no és quelcom que conceptualment el comú vulgui fer”.