La minoria exigeix còpia dels papers sobre la fi de la concessió de l'alberg
PS i Liberals qüestionen la inversió de Bomosa i reclamen justificants que el cònsol major els emplaça a consultar al comú o a sol·licitar per escrit
Els dos grups de la minoria d’Encamp van fer evidents ahir els seus dubtes sobre la rescissió de mutu acord del contracte de concessió de l’alberg de la Baronia. L’oposició va exigir al cònsol major, Jordi Torres, que se’ls entregui el dossier del procediment i la còpia de les despeses justificades per l’empresa a qui el comú va retornar la fiança de 110.000 euros.
Segons el conseller del PS + Independents, Joan Sans, “hi ha dubtes raonables i volem respostes”. L’empresa va marxar “amb les mans a la butxaca i de rositas”, van criticar els socialdemòcrates. En aquest sentit, el conseller de Liberals + Independents, Jordi Troguet, va indicar que “els diners que s’ha gastat un privat a fer estudis per desenvolupar activitats en l’entorn de l’alberg no es poden incloure en els diners que el comú ha de retornar per la rescissió del contracte”. La liberal Maribel Lafoz va afegir que volen una còpia dels documents perquè tenen “interès a demanar consell tècnic en la qüestió”.
Un dels principals motius de la crítica de l’oposició, en la sessió de comú d’ahir, va ser el fet que no s’hagi entregat a la minoria una còpia dels justificants presentats per Bomosa, l’exadjudicatària, si bé Torres va convidar-los a consultar la documentació al seu despatx. “Demanem tota la informació per evitar que el Tribunal de Comptes torni a estirar les orelles al comú d’Encamp”, va insistir Troguet. L’oposició manté que durant la concessió les colònies han sortit més cares al comú.
A més, el PS va posar en relleu que al juliol, quan va posar-se fi al contracte, el comú encara no disposava d’aquests mateixos justificants. “Des del nostre punt de vista és molt greu, no es pot retornar una fiança ni firmar la rescissió sense disposar de la documentació”, va plantejar Sans. Joan Sans va qualificar “d’actitud irresponsable” i que contravé l’ordinament del comú negar-los ara una còpia de la documentació. “Som consellers de comú i representem la població”, va retreure, i va apuntar que “com a conseller d’aquesta casa em nego que em tanquin a un despatx a consultar una documentació a la qual tinc dret”. El cònsol major, Jordi Torres, va explicar que els grups de la minoria podien demanar tota la paperassa per escrit, però que com que, en aquest cas, eren factures privades de l’empresa, calia estudiar abans jurídicament si se’ls pot entregar. “És una informació sensible”, va reiterar el cònsol major. Jordi Torres també va defensar que “no és cert que no s’ha passat informació” a la minoria, si bé va admetre que “hi ha aquesta documentació concreta, on l’empresa especifica una sèrie de despeses” que la mateixa Bomosa els havia demanat “no fer circular”. El cònsol major va assenyalar que l’empresa hauria invertit entre 50.000 i 60.000 euros a l’alberg de la Baronia, xifra que hauria pogut reclamar a partir d’un recurs a la justícia, “el que hauria comportat un cost major al comú”, va consi- derar.
El cònsol major, Jordi Torres, també va anunciar l’aprovació de la creació d’un bike park de trial al Prat Gran, així com l’adjudicació per 60.000 euros per eliminar el punt negre a la zona de l’aparcament de Terres Primeres.
SUPERÀVIT DE 4,6 MILIONS D'EUROS
El comú d’Encamp va presentar ahir el tancament del segon trimestre, amb 4,6 milions de superàvit. El cònsol major, Jordi Torres, va argumentar que s’ha donat compliment a “la política d’intentar equilibrar despeses corrents amb els ingressos corrents”, i “de manera molt clara”. Torres va comentar que hi ha “augments importants” d’ingressos corrents, sobretot amb impostos directes on s’augmenta 310.000 euros, un 10% més del previst; en taxes i preus públics, on es creix un 14% fins a 409.000 euros; i pel que fa als ingressos patrimonials, que s’incrementa gairebé un 25%, situant-se en 723.000 euros. “En ingressos corrents estem un milió per sobre del previst”, va dir.