Ensisa tanca la temporada amb un benefici “rècord” de sis milions
L’estació canillenca guanya un milió d’euros més que la campanya anterior però l’auditoria de Grandvalira alerta de la inestabilitat que provoca el trencament
El director general d’Ensisa, David Hidalgo, va presentar les xifres del tancament de la temporada passada de la societat explotadora i representen “una xifra rècord” de sis milions d’euros de beneficis, segons va comentar el cònsol major, Josep Mandicó, en la darrera sessió del consell de comú, que es va celebrar ahir. Respecte a la temporada anterior, Ensisa ha generat un milió d’euros més i, com afirma el cònsol, això és el resultat de les polítiques que segueixen des de fa anys. “Tot és fruit de la feina dura que hem anat fent, sobretot en serveis de pista, en innovació i en inversió”, va comentar. El cònsol també va atribuir aquests resultats a l’increment del 3% en facturació, a conseqüència de vendre més forfets a un preu més elevat, a la contenció de la despesa, al bon comportament de les activitats d’estiu i al treball en xarxes socials que fan que Grandvalira estigui al Top-7 mundial de les estacions d’esquí.
Mandicó és conscient que “algun dia tocarem sostre” i el futur es presenta complicat a causa del trencament de Grandvalira, ja que també es va presentar l’informe de l’auditoria dels comptes de Nevasa, que tanca l’any amb unes pèrdues de gairebé 150.000 euros i alerta del període d’incertesa que suposa aquesta ruptura. Pel cònsol major, aquest fet pot acabar afectant Ensisa. “Grandvalira és una gran marca i per això nosaltres sempre hem intentat que es mantingués, però no ha pogut ser. Segurament ens farà mal, perquè és una marca reconeguda i serà molt diferent en el futur, però nosaltres no escatimarem esforços ni fórmules per mantenir les xifres d’enguany”.
Per a aquesta temporada, l’estació canillenca presenta novetats importants, com ara la nova pista de l’Esquirol, una pista blava apta per a tots els públics que fins ara no tenien. També s’han creat dos circuits exclusius per la pràctica de l’esquí de fons i els treballs a la de l’Avet es mantenen a bon ritme. “No ens plantegem res que no sigui acabar els treballs en el termini establert”, va dir Mandicó.
Pressupost del 2018
Al consell de comú es va presentar el pressupost equilibrat de la parròquia per a l’any vinent, que s’incrementa un 7% respecte a l’actual. Serà de quinze milions d’euros. Quant a la despesa, el 35% es destinarà a inversió, el 46% a despeses de funcionament i el 19% restant a amortització de préstecs. Per Mandicó, això és possible perquè “la nostra política és que el funcionament creixi el mínim possible i la inversió el màxim”. El cònsol va destacar l’increment en inversió respecte al 2016, del 17,5%, i també que estalviaran amb el Palau de Gel, que ja s’autofinança en un 83%.