Part del comú vol que Vidal plegui com a conseller pel conflicte amb els empleats
Josep Vila ha deixat de donar suport a Vidal després de les queixes dels treballadors per com van ser tractats durant la preparació de les fires
Als múltiples fronts que té la majoria comunal de Sant Julià de Lòria s’hi ha afegit la problemàtica respecte al futur de Joan Vidal. El conseller comunal es troba de baixa i bona part dels membres de Laurèdia en Comú (LC), segons fonts de la corporació, voldrien que ja no torni i dimiteixi. El motiu es troba en les diverses queixes presentades per treballadors contra Vidal en sentir-se maltractats i vexats durant tot el procés al voltant de les fires. Diferents empleats es van adreçar a Josep Vila posant-li exemples de quin havia estat el comportament de Vidal, i la situació va acabar amb el conseller agafant la baixa. Aquí les versions són diferents. Alguns apunten que va ser Vila qui va recomanar a Vidal que agafés la baixa en espera de veure com es resol l’afer, i d’altres afirmen que va ser el mateix conseller qui la va agafar. Una part de la majoria comunal desitjaria que Vidal dimitís i acabés la situació de tensió que s’està vivint actualment. Fonts properes al cònsol major van indicar que tot i que està de baixa Vidal continua intentant estar al dia de l’activitat comunal.
Joan Vidal s’ha convertit en un problema important per a Josep Vila, segons les fonts consultades. D’una banda com a superior de Vila els treballadors del comú esperen que prengui mesures després de rebre les queixes pel tracte del conseller als treballadors. De l’altra, Vidal s’ha convertit en el símbol del trencament entre Laurèdia en Comú i la Plataforma. El conseller va dimitir com a membre de DA després d’àcides crítiques contra membres del Govern i consellers demòcrates. La dimissió va tenir afegida una escena teatral, segons fonts properes al cas, quan Vidal, en el moment de plegar, es va aixecar i va convidar els presents que estiguessin d’acord amb ell que s’aixequessin i marxessin també en aquell moment. Cap dels presents a la reunió dels demòcrates lauredians es va moure. L’escena va ser el detonant del trencament entre DA i Laurèdia en Comú fins al punt que els demòcrates van iniciar a partir de llavors una aproximació a Unió Laurediana, força que en aquells moments ja estava patint una guerra amb els gallardistes dins de Liberals d’Andorra.
Vila, segons les mateixes fonts, intenta reconstruir ponts amb els demòcrates i Vidal és un maldecap. El desafiament a la plana major laurediana de DA i a l’executiu demòcrata ha col·locat el conseller com a símbol del trencament. El cònsol fins ara havia tingut Vidal com un dels homes de confiança, però ara es troba amb la necessitat imperiosa de pactar amb els demòcrates si vol tenir esperances de presentar-se a la reelecció. I Vidal és un problema, no l’únic, per intentar recuperar la bona sintonia amb el comitè lauredià de DA.
S'ATURA LA CREACIÓ D'UN PARTIT BASAT EN LA PLATAFORMA
Laurèdia en Comú ja tenia uns estatuts per convertir-se en partit i fins i tot ja havia rebut des de l’administració les ressenyes dels canvis que s’havien de fer perquè es puguessin aprovar. Havia de ser la nèmesi d’Unió Laurediana a la parròquia, un partit comunal que anés del bracet dels demòcrates en les generals. Naturlandia, el ràfting, Joan Vidal, i sobretot l’informe demanat per Vila contra la reforma comunal van provocar el trencament amb DA. Els demòcrates van decidir que no volien saber res més de Laurèdia en Comú. Aquest posicionament ha acabat per desintegrar l’opció de fer de LC un partit, ja que els demòcrates són el sector majoritari i sense ells el projecte no té prou base ni massa crítica.