reportatge

Els encants d'Escaldes-Engordany recullen 5.875 euros

Mig centenar de persones van aplegar-se ahir a la plaça de l’església de Sant Pere Màrtir d’Escaldes-Engordany per celebrar la subhasta dels encants de Sant Antoni.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cap de setmana. Les avingudes Meritxell i Carlemany, com sempre, s’omplen de turistes que, carregats amb bosses de roba i perfums, sovint redueixen Andorra a les dues vies més comercials del país. Ahir al matí, però, gairebé al final de Carlemany, mig centenar de persones van aplegar-se a la plaça de l’església de Sant Pere Màrtir per reivindicar un costum centenari a la parròquia d’Escaldes-Engordany, els encants de Sant Antoni. “El món està canviant, però afortunadament tenim jovent que encara creu en les tradicions, en les les arrels del poble”, va afirmar Antoni Vidal tot just quan va acabar una subhasta que ell mateix va dirigir cantant les apostes juntament amb Josep Anton Albós.

5.875 EUROS RECAPTATS

Les dues veus dels encants van animar la celebració i van aconseguir recaptar un total de 5.875 euros pels disset lots que es van subhastar, formats fonamentalment per embotits, licors, dolços de pastisseria i coques. “Tots els diners van destinats a Càritas parroquial. Això és possible gràcies que la gent ha estat molt participativa durant tot el matí i per això podem dir, sens dubte, que som una parròquia solidària”, va destacar Vidal, tot remarcant que un lot, que incloïa un quadre de Lluís Bardají, es va vendre per vuit-cents euros. “Els diners evidentment són importants”, va apuntar Albós, “però allò que valoro més és la tradició”. “S’ha de fer tot per la par­ròquia. Jo crec que la gent que som de poble ens trenquem les banyes pel poble i per això és un plaer poder veure la gent que ho va començar tot”, va afegir el mateix Albós.

Precisament, Emili Pérez, una de les veus que van cantar les apostes dels encants des d’un bon principi, va explicar que “una bona ajuda com aquesta no s’ha de perdre mai, ni tampoc un costum tan bonic com el de l’Esbart Santa Anna, que va tancar la festa amb les seves danses”. Una idea que refermava, al seu costat, Josep Anton Albós. “Si s’han de continuar les tradicions? Diu la dita que val més matar una persona que perdre un costum”, va sentenciar el subhastador.

Els encants d'Escaldes-Engordany recullen 5.875 euros

Els encants d'Escaldes-Engordany recullen 5.875 euros

tracking