Els cònsols afirmen que Govern farà més àgils els tràmits a l'administració

Vila, com a portaveu de la reunió entre representants comunals, diu que la transformació electrònica aboca
“a canvis” en els processos de tràmit

Els cònsols afirmen que Govern farà més àgils els tràmits a l'administracióCOMÚ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els cònsols confien d’aconseguir una administració comunal “més àgil” amb la implantació, per part de Govern, del certificat digital i la corresponent “actualització” del Codi de l’Administració, un text que “defineix el que són procediments, com es gestionen els expedients i quins requisits fan falta per fer un tràmit”. Ho va explicar ahir el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila. El cònsol va exercir de portaveu de la reunió de cònsols conjuntament amb la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín. “El fet que en els procediments i expedients s’hi afegeixi l’aspecte electrònic ja ens aboca que hi hagi d’haver canvis en l’aspecte administratiu i una actualització del codi”, va valorar Vila.

Josep Miquel Vila va assegurar que els cònsols de les set parròquies van mostrar ahir predisposició “a col·laborar en aquests processos”. L’executiu treballa actualment en la implantació generalitzada del certificat digital i la signatura electrònica, que farà que cada vegada sigui menys necessari que el ciutadà es desplaci fins a l’administració per realitzar-hi tràmits. El certificat ha de permetre a l’administrat “poder-se identificar” amb l’equivalent a “un passaport en codi”, per tal que la seva petició es digitalitzi a través “d’una signatura o demanda d’expedient”, segons Vila. El cònsol major de Sant Julià va avançar que els passos per a la certificació digital van endavant i la seva implementació “no trigarà massa”. Actualment és possible utilitzar la certificació digital en certs tràmits, però Govern vol ampliar-la aviat a tots els àmbits.

Una de les mesures que s’impulsaran serà la formació del personal perquè “puguin facilitar la integració en aquest marc”, va comentar Vila.

Mesures contra la legionel·la

El Govern té gairebé a punt un nou reglament que preveu la realització de més controls contra la legionel·la i n’endurirà “el rigor”, segons va explicar el cònsol major de Sant Julià, Josep Miquel Vila. Vila va dir que el text seguirà les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Els nous requisits s’afegiran als actuals o els faran més estrictes, “i donarà més seguretat als ciutadans i als turistes” perquè “no hi pugui haver contagis”, ja que es vol que la xifra de casos sigui “el més petit possible o zero”, va argumentar Josep Miquel Vila. En aquest cas, alguns d’aquests controls que s’endureixen són els que fan els tècnics dels comuns, per exemple a les piscines. “Ja hi ha controls que passen l’aigua per un sistema de temperatures, un sistema de clor, això ja es fa”, va dir Vila, que va considerar que a partir d’ara els esforços s’incrementaran i que el reglament afectarà no només l’administració sinó també les empreses privades.

Els comuns també col·laboraran amb el ministeri d’Economia, encapçalat per Gilbert Saboya, per fer possible una aplicació per mòbil geolocalitzada que servirà perquè els ciutadans que se la descarreguin puguin conèixer quines places d’aparcament públic hi ha lliure en cada moment.

tracking