Un incendi en un pis al Pas obliga a evacuar tot l'edifici

Les flames van cremar del tot l’àtic on es va originar el foc, del qual es desconeixien les causes i que no va causar ferits

Un incendi en un pis al pas obliga a evacuar tot l'edificiBOMBERS

Creat:

Actualitzat:

Els bombers van haver d’actuar ahir de bon matí per extingir dos incendis en immobles, al Pas de la Casa, a Encamp, i al poble d’Arans, que pertany a Ordino. Cap dels dos incidents va causar ferits, però el foc del Pas de la Casa va obligar a desallotjar els veïns dels vuit pisos de l’edifici afectat, al carrer dels Pareatges, i les flames van cremar “del tot” l’àtic on es va originar, segons va dir ahir el cap de guàrdia. El cos va rebre l’avís de fum al nucli encampadà a tres quarts de set del matí.

Etiquetes:

El foc del Pas va localitzar-se concretament al número 4 del carrer dels Pareatges, al centre del poble, a l’edifici Vidal La Cava. Va començar al menjador d’un dels pisos de la planta superior, que té annexa una cuina de tipus americà. El fum es va expandir i, segons els bombers, també va acabar afectant un pis del costat. La família que viu a l’immoble on va començar el foc, un matrimoni amb fills, ja havia sortit al carrer pel seu propi peu quan va arribar el cos de bombers, i la resta de veïns de l’edifici van ser evacuats llavors.

L’evacuació de tot l’habitatge va fer-se com a mesura de precaució malgrat que, exceptuant la família del pis que es va cremar, la resta van poder tornar a casa gairebé una hora més tard. Paral·lelament, els pisos de la planta inferior també van quedar afectats lleugerament per les filtracions d’aigua durant les tasques d’extinció.

El cap de guàrdia va manifestar ahir que es desconeixien les causes de l’incendi, al qual van acudir fins a quatre dotacions dels bombers, de les casernes del Pas de la Casa, Canillo i Andorra la Vella. Els bombers van donar per extingit l’incendi a tres quarts de vuit del matí i van treballar posteriorment per assegurar que l’estructura de la teulada estigués en bon estat, seguint el protocol habitual en aquests casos, segons el cap de guàrdia del cos.

Segon avís d’incendi

Tot just quan eren les 7.41 hores el cos va rebre un altre avís d’incendi. En aquest cas l’advertència es va donar des del poble d’Arans, a Ordino, perquè sortia fum del restaurant argentí la Font del Tango, situat a la carretera del Ser­rat. En aquell moment, a l’interior d’aquest local no hi havia clients.

Segons el cap de guàrdia, els propietaris havien apagat aquest segon foc quan va arribar al lloc dels fets una dotació de bombers de la caserna de la parròquia de la Massana. L’extinció es va poder fer gràcies a la utilització d’un extintor que tenia l’establiment.

Els bombers van confirmar que el foc estava del tot controlat a les 8.05 hores i el cos va procedir a ventilar l’establiment per seguretat. Segons fonts dels bombers, se sospita que la causa de l’incendi va ser la llar de foc, ja que al voltant s’hi va poder localitzar combustible, tant de restes de carbó com de llenya. Testimonis presencials d’aquest incendi localitzat a Arans van agrair ahir també la rapidesa de l’arribada dels bombers, després que el fum que en sortia fes donar la veu d’alerta.

Un incendi en un pis al pas obliga a evacuar tot l'edifici

Un incendi en un pis al pas obliga a evacuar tot l'edifici

tracking