Reportatge

Una artèria per reconvertir

Plafons, mobiliari urbà i paviment per mostrar al públic com quedarà el projecte de remodelació de l’avinguda Meritxell, un dels principals eixos comercials de la capital. L’exposició al Centre de Congressos va tenir poc èxit el primer dia però continua fins al 28.

Una artèria per reconvertirXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de remodelació i embelliment de l’avinguda Meritxell començaran el 3 d’abril i suposaran una inversió de 7,5 milions d’euros. Amb el propòsit de mostrar als ciutadans què s’hi farà, el comú d’Andorra la Vella exposa des d’ahir fins al 28 de febrer al Centre de Congressos una petita mostra de mobiliari urbà, paviment i plafons informatius. “Calia fer aquesta remodelació, trobo que l’avinguda estava una mica descuidada”, va opinar a primera hora de la tarda la Carolina, de 33 anys, a les portes de la mostra, mentre observava jugar els nens a la plaça del Poble. Com molts d’altres ciutadans havia vist els plafons informatius a través del vidre però no havia entrat a l’exposició, l’horari de la qual és de tres a set de la tarda. La majoria de persones consultades pel Diari veia, això sí, necessari un rentat de cara a la destacada avinguda.

La concurrència al hall del Centre de Congressos va ser en el primer dia d’exposició molt discreta. La comissionada de l’exposició, Sonsoles Garcia, va admetre que “l’afluència del primer dia ha estat baixa”. A vint minuts per tancar portes ahir només hi havien entrat quatre persones, una dona i tres homes d’entre 45 i 50 anys. Garcia va detallar que a la mostra s’hi pot veure “un exemple del mobiliari urbà que es posarà, el paviment que anirà al terra i una sèrie d’imatges amb el que hi ha a l’avinguda Meritxell i la projecció de la via habilitada i reformada”. La comissionada va dir que esperava que els ciutadans “s’animin a conèixer” els detalls de la remodelació els propers dies.

Delfí Roca, treballador a la parròquia i membre d’SDP, va comentar que “és una exposició simple” i va afegir que tenia “curiositat” per “les simulacions i el paviment” de granit. “Aquest matí m’he passejat per Escaldes, havia gelat i era realment perillós, per això crec que el paviment és important”. Roca va exposar que “no hem d’oblidar que som un país de munta­nya i això s’ha de reflectir als materials”. Com la Laia o la Mònica, dues joves que no hi van arribar a entrar però que eren ahir a la plaça del Poble i en defensaven el canvi, en Delfí s’havia assabentat de l’exposició, i de les obres, per la premsa. “Jo soc partidari de la transparència i la consulta ciutadana i aquí ja hem fet tard”, va afegir Roca, que va destacar com a necessària la remodelació i el replantejament del trànsit. “La capital ha quedat endarrerida”, va dir.

Ramona Mir, de 50 anys, tampoc havia entrat a la mostra i no coneixia bé la intenció de fer obres del comú, però també celebrava un canvi a l’avinguda. “La gent gran amb més problemes no ens n’assabentem prou dels plans que tenen, serà bo si és fa a fi de bé”, va manifestar. La reconversió de l’artèria, segons consta als plafons, està encaminada a culminar en “un profund canvi” a la parròquia en una de les seves àrees més cèntriques.

tracking