Farré reclama la professionalització del consell d'administració de Naturlandia
El conseller de la minoria diu que les decisions tècniques i econòmiques de Camprabassa necessiten bases més sòlides
El conseller a la minoria d’Unió Laurediana (UL), Joan Albert Farré, demana professionalitzar el consell d’administració de Camprabassa S. A., la societat gestora de Naturlandia. “La majoria manté any rere any que l’ecoparc és a prop de l’equilibri, però passen els anys i això no s’arregla”, comenta Joan Albert Farré. El conseller d’UL opina que “els esforços” que al·leguen “des de la majoria” no s’acaben traduint en un canvi. “El parc no es pot gestionar amb voluntat política, ha de tenir un consell d’administració professionalitzat amb unes bases ben posades”, manté Farré.
Joan Albert Farré proposa “fer un consell d’administració ampli, amb gent del poble que pugui aportar-hi idees i tenir un paper més actiu, donat que el comú hi està posant molts diners, i experts en aquest tipus d’activitat, tant a nivell tècnic com turístic”. Una de les vies per fer-ho, segons Farré, és “despolititzar” aquest òrgan rector que té fins a cinc representants de la majoria i que no inclou la minoria. El conseller major, Joan Visa, va dir fa uns dies al Diari que “hi ha sobre la taula” la idea d’obrir el consell d’administració de Camprabassa a l’oposició, com va fer-se fa uns 8 mesos amb les societats de Sasectur i de l’escola bressol. Farré creu, però, que “no n’hi ha la voluntat” i defensa que s’ha d’anar més enllà.
Segons Joan Albert Farré, “a Camprabassa s’hi poden fer coses i el comú té el propòsit d’injectar-hi diners”, però “el que cal és sumar esforços i donar veu als experts” al consell d’administració. Quant a una possible inclusió de l’oposició, Farré afegeix que aquest propòsit els arriba “completament de nou”, atès que “la minoria ha reclamat ser-hi des del principi de mandat” i “no hem tingut constància que finalment tinguin aquesta intenció”.
El conseller d’Unió Laurediana diu que quan la minoria va entrar als consells de direcció de Sasectur i de l’escola bressol “ja vam manifestar que no enteníem perquè a Camprabassa no era així, perquè no hi érem”. Farré insisteix que a hores d’ara la minoria encara desconeix “a què es destinen i per què” els diners que el comú injecta a l’ecoparc de la Rabassa, malgrat que Joan Visa va afirmar que la injecció d’un milió d’euros l’any 2018 anirà destinada bàsicament a funcionament, a pagar sobretot sous i despeses, i no tant a eixugar el deute.
Entre els membres del consell d’administració de la societat, hi està representada la Mútua Elèctrica de Sant Julià, que presideix justament Farré. Joan Visa destacava que, per aquest fet, hi havia informació que ja arribava a l’oposició, però Farré recorda que en tot cas Mútua “només hi té un representant”.
Menys dies d’obertura
La majoria també defensa que tancant dilluns i dimarts “ha baixat molt el que és la despesa” de funcionament, perquè “tenir el parc obert per a 10 visitants és catastròfic”, segons Visa. En aquest sentit, Farré sosté que no estan en condicions de valorar si això és així. “No se’ns ha explicat els motius i no opinarem, amb un consell d’administració diferent sabríem que hi ha unes raons tècniques que ara no hi són”, diu.
UL NEGA QUE EL COMÚ ELS HAGI FACILITAT INFORMES DE VIABILITAT DEL RÀTING
L’oposició a Sant Julià de Lòria continua mantenint que la majoria que encapçala el cònsol, Josep Miquel Vila, no els ha donat “prou informació” de la viabilitat del projecte del ràfting. “Ens van convocar en una ocasió o dues, però no ens han donat informació sobre la viabilitat, sobretot respecte el cabal que hi ha al riu, ni tampoc detalls d’estudis econòmics i tècnics”, subratlla el conseller d’UL, Joan Albert Farré. No és la primera vegada que la minoria al comú de Sant Julià exposa dubtes sobre el projecte del circuit d’aigües braves. El conseller major, Joan Visa, va assegurar en una entrevista al Diari que se’ls havia convocat en almenys tres ocasions per informar-los de com es desenvolupava la iniciativa, que ha d’engegar entre març i maig. Joan Albert Farré assegura, però, que en cap de les reunions en les quals se’ls ha convocat han tingut accés “a informes de viabilitat respecte els aspectes que n’haurien de garantir el funcionament, com ara la quantitat d’aigua que baixa pel riu” i que, per tant, es mantenen preocupats al respecte.
Farré és molt crític amb la política comunicativa de l’actual equip de govern. “La majoria té una manera d’entendre el que és compartir informació, que és molt diferent del que creiem que hauria de ser”, diu aquest conseller d’Unió Laurediana.