Més de cent dones esquien per l'autisme

La segona edició de Pal Skimo Femení va acollir 118 participants i els beneficis es destinaran íntegrament a Autea

Més de cent dones esquien per l'autismeVALLNORD

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Bon ambient i èxit de participació a la segona edició de la cursa femenina d’esquí de muntanya Pal Skimo, que es va celebrar ahir al matí a l’estació de Vallnord-Pal Arinsal en el marc del Dia de la Dona, amb l’objectiu de recaptar diners per a l’Associació d’Afectats d’Autisme d’Andorra (Autea). Enguany 108 esquiadores, una xifra que triplica la participació del 2017, van superar els quatre quilòmetres i 420 metres de desnivell positiu que separaven la sortida, al planell de Pal, de la meta, al pic del Cubil. L’esdeveniment va incloure una segona cursa popular amb raquetes de neu que va transcórrer entre el planell de Pal i el pla de la Cot. A banda de la nombrosa participació femenina, moguda per la competició i per la possibilitat d’involucrar-se en la causa d’Autea, se­gons van explicar des de Vallnord, desenes d’homes van decidir sumar-se a l’Skimo, si bé no van dur dorsal i no van puntuar per al podi, “per donar suport a les seves companyes i també amb motiu de la lluita per l’autisme”.

Etiquetes:

L’andorrana Andrea Sinfreu va resultar vencedora de la prova, tot creuant la línia de meta amb un temps de 37’14’’98, Carol Cureau ho va fer 58 segons després i Aida Fornieles va tancar el podi de la cursa d’esquí de muntanya. La jornada va finalitzar amb un dinar i una sessió de ioga en què van participar totes les corredores. La directora de màrqueting de Gala Perfumeries, que va organitzar la cursa juntament amb Fidasa Serveis, el Club Pirinenc Andorrà i Vallnord, Maria Rosa Vergès, va congratular-se per “l’èxit de la jornada” i va destacar que l’augment de participants va permetre recaptar més recursos per a l’associació de l’autisme, que segons van informar des de Vallnord rebrà el xec els pròxims dies. En aquest sentit, la vocal d’Autea, Inés Martí, va explicar al Diari que des de l’associació estan “molt agraïts” als organitzadors per haver dedicat la cursa d’enguany a la seva causa: “per poder recaptar fons i també per la difusió de les tasques que realitza Autea al Principat i de tot allò que significa l’autisme”. “Aquestes iniciatives, amb molt bon ambient, permeten conscienciar la societat”, va assenyalar Martí, al mateix temps que va referir-se a “l’alt nivell de solidaritat de la gent d’Andorra”, que “sempre” participa en actes d’aquest tipus.

La vocal d’Autea va voler recordar que l’associació organitza aquest divendres la primera jornada sobre trastorns de l’espectre autista (TEA) al país. “De moment arrenca molt bé, perquè tenim 175 inscrits i encara estem rebent gent que vol apuntar-se”, va afirmar. Martí va explicar que l’esdeveniment començarà a les 9 hores a l’Arthotel d’Andorra la Vella amb dues taules rodones d’especialistes mèdics, una dedicada a professionals i l’altra a les famílies. A més, també hi haurà dos tallers i una conferència d’un afectat d’autisme que tancarà la jornada, a les 17 hores.

tracking