turisme

Preocupació d'un operador turístic britànic per Grandvalira

El seu director al país, Ian Archer, admet que al Regne Unit hi ha “incertesa” per com afectarà el mercat la futura dissolució de la marca

Preocupació d'un operador turístic britànic per GrandvaliraFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’operador turístic Neilson tem que els dubtes que planen sobre la futura dissolució de Grandvalira puguin afectar el mercat britànic. En declaracions al Diari, el responsable de la companyia al Principat, Ian Archer, explica que “existeix incertesa local sobre el futur de Grandvalira” a partir de l’any 2020 i admet que també es generen preguntes sobre quin posicionament tindrà ara al mercat l’estació d’Ordino Arcalís (recentment adquirida per Saetde, que gestiona el domini de Pas de la Casa-Grau Roig) respecte a Pal Arinsal. “La incertesa pot provocar dubtes al mercat que només tenen un impacte negatiu”, manifesta Archer.

El director de Neilson al país admet que els operadors turístics i els clients voldrien que la marca Grandvalira es mantingués, així com els dominis esquiables actuals. Archer afegeix que no estarien en contra d’un forfet per sector, però creu que “per continuar atraient l’ampli i divers nivell d’esquiadors l’accés total als 210 quilòmetres és important”. “Esperem tenir notícies positives de totes aquestes àrees aviat”, diu Archer.

El dirigent del tour operator britànic espera que tots els actors involucrats “arribin a acords sensats que siguin d’interès per al país i especialment per al turista que recolza la destinació”. També recorda que el mercat del Regne Unit percep Andorra com “una gran destinació” per la bona relació qualitat-preu del sector turístic i considera que les estacions d’esquí, així com les escoles per aprendre a practicar l’esport i els hotels, juguen un paper “important” perquè això sigui així.

En espera de tancar els números definitius d’aquesta temporada, Neilson preveu superar els 11.000 esquiadors que han visitat Andorra des del desembre fins a l’abril, xifra que representaria un augment d’un 14% respecte a la temporada passada. La majoria aterren amb avió a l’aeroport de Lleida-Alguaire. Archer explica que la temporada de neu va començar amb alguns problemes el desembre passat per la desviació de vols a Reus i a Barcelona a causa de les males condicions meteorològiques.

El director de l’operador turístic britànic al país diu que ja hi ha un protocol per reduir l’impacte als passatgers i a les aerolínies quan es produeixen aquestes situacions, però que en aquesta última temporada no ha funcionat tan bé. Demana que el procés per trobar un aeroport alternatiu sigui revisat “per assegurar que els passatgers tinguin un bon servei”. D’altra banda, Archer admet que la intenció de cara a la pròxima temporada és mantenir la capacitat de vols des del Regne Unit fins a Lleida i que hi ha la possibilitat d’afegir-ne des de ciutats com Birmingham. La decisió sobre si això s’acabarà implementant es decidirà “aviat”.

Neilson valora de manera molt positiva l’estada dels esquiadors britànics aquest any al Principat, en una temporada en què hi ha hagut “excel·lents condicions de neu”. El tour operator britànic assegura que hi ha hagut un augment de turistes a Soldeu, al Tarter i a Arinsal.

tracking