Farré es pregunta si se sancionarà el comú per no haver dut els comptes

Al conseller de la minoria no li “estranya” que el comú no presentés la liquidació del 2016 en els terminis legals i vol saber quines accions emprendrà l’ens fiscalitzador

Farré es pregunta si se sancionarà el comú per no haver dut els comptesARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El conseller comunal d’Unió Laurediana (UL) Joan Albert Farré es pregunta si el Tribunal de Comptes prendrà mesures contra la corporació després que aquesta presentés amb quatre mesos de retard la liquidació dels comptes de l’exercici del 2016. “És una situació que vivim habitualment a la parròquia. La majoria se salta tots els terminis per entregar la documentació requerida i ara la pregunta que em ve al cap és, què farà el Tribunal de Comptes? Sancionarà el comú?”, va qüestionar-se, per afegir-hi: “Teòricament quan hi ha una infracció el més normal és que hi hagi una resposta i no sé què hauria de fer l’entitat, però sí que m’agradaria saber-ho.”

Farré va denunciar que l’equip de govern liderat pel cònsol major, Josep Miquel Vila, “administra els temps al marge de la normativa i de la llei. No és la primera vegada que ho fan, sinó que presenten tard els pressupostos, les liquidacions de les societats, etcètera”, per afegir que “és un govern que té una manera d’actuar que no compleix la llei”. En aquest sentit, no li “va semblar estrany” que no hagués presentat la documentació requerida en “els terminis establerts”, i va lamentar que precisament un ens públic no doni exemple, “quan haurien de ser els primers a complir amb la normativa vigent”.

El Tribunal de Comptes va recollir en el seu darrer informe que la corporació de Sant Julià va entregar les liquidacions del 2016 el mes d’octubre, quan per llei s’havia de fer abans del 30 de juny, per això no va tenir temps de validar-les i es van quedar fora de la memòria que va presentar la setmana passada. L’ens fiscalitzador va indicar que aquestes xifres sortiran publicades amb les del 2017. La denúncia de Farré va coincidir amb la que va fer dimarts passat el conseller encampadà del PS+I Joan Sans, que va reclamar la creació d’una llei de responsabilitat perquè “les decisions del Tribunal de Comptes no quedin en paper mullat i no es repeteixi la mateixa situació any rere any”. Per Sans, fins que no es creï aquest text legal “els responsables públics no es prendran seriosament els informes del Tribunal de Comptes”.

La manca de transparència que va denunciar el conseller de l’oposició “s’estén al poble i a la minoria. Nosaltres hem demanat moltes vegades que ens entreguin diferent documentació sobre diversos temes i sempre en consell de comú, perquè és quan ens responen, però ho fan amb un simple sí, sí. I després no ens arriba”. Far­ré va posar d’exemple les xifres de Camprabassa, que “segueixen sent una incògnita”.

Sense notícies del ràfting

El conseller d’UL va explicar que del projecte del ràfting no té més coneixement “que el que llegeixo per la premsa, i ara sembla que està en un moment d’impasse, encara que no sé si serà definitiu o només temporal”. Farré va dir que tampoc coneix l’estat de les trobades amb el Grup Rocafort, una entitat veïnal que ha reclamat en vàries ocasions una reunió de poble amb els responsables comunals perquè els expliquin amb detall tot el projecte, i també que ni UL ni la mateixa plataforma s’han posat en contacte mútuament per buscar la forma de treballar plegats.

tracking