La Borda Nova es ven per 27 milions per fer-hi pisos

Un hòlding espanyol i un fons d’inversió nord-americà han comprat els terrenys, de 10.400 metres quadrats i 26.000 més d’urbanitzables

La Borda Nova es ven per 27 milions per fer-hi pisos

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els terrenys que la societat Aiguaparc tenia a la Borda Nova han passat a mans del hòlding espa­nyol OD Group després que se n’acordés la venda per un import de 27 milions d’euros, tal com ha pogut saber el Diari. El hòlding, que està especialitzat en la promoció d’habitatges de luxe i hotels, juntament amb el fons d’inversió nord-americà Castlelake construiran 190 pisos residencials en uns terrenys que ocupen 10.400 metres quadrats i tenen una superfície de construcció de 26.000 més. Per la parcel·la, la societat andorrana va pagar el 2014 onze milions d’euros al Bisbat d’Urgell, l’anterior propietari, i se’n va gastar uns sis més per urbanitzar la zona. La institució eclesiàstica els havia aconseguit un temps abans gràcies a l’herència rebuda de Maria Dolors Maestre Pal.

Luis Suárez, representant legal d’Aiguaparc, SLU, no va parlar de xifres econòmiques però va qualificar el projecte “com el més gran que es farà a Andorra en l’àmbit residencial des de la crisi econòmica”. Suárez hi va afegir que “les negociacions han estat llargues i dures” i que el motiu principal per acabar cedint el terreny és la rendibilitat econòmica. “Com tota empresa privada, al final hem acabat escollint l’opció més rendible en l’àmbit econòmic, i la venda ha estat la més beneficiosa”. Segons apunta, la Borda Nova és un espai que es revalorarà i serà més car edificar-hi, de manera que han optat per vendre la parcel·la i intentar construir el parc aquàtic en un altre lloc. “Aixecar un parc cobert en aquesta zona ens hauria costat molts diners, per això busquem noves ubicacions que ens permetin seguir amb el projecte”, va dir.

OD Group és un hòlding espanyol que va néixer l’any 2000 i que té seus a Eivissa i Lleida. Agrupa més de 10 empreses i 500 professionals i l’hoteleria, la gestió de la propietat i la promoció d’habitatges són les seves principals àrees estratègiques de desenvolupament. El CEO és Marc Rahola Matutes, nebot del ministre espanyol d’Afers Exteriors en el primer govern de José María Aznar, Abel Matutes, i la darrera promoció que van presentar eren uns habitatges exclusius a Eivissa, fets a mida del comprador amb un cost de 2,8 milions d’euros. Per la seva part, el fons d’inversió Castlelake, amb seu a Minneapolis i Londres, es va fundar el 2005 i des del 2013 està molt actiu en inversions del mercat immobiliari espanyol. L’any passat va crear Aedas, una de les principals immobiliàries i promotores de l’Estat veí.

EL PARC AQUÀTIC ES TRASLLADARÀ A UNA ALTRA PARRÒQUIA

Suárez va explicar que la seva intenció és portar el projecte del parc aquàtic a una altra parròquia. “Ja hem mantingut reunions amb alguna corporació que s’ha mostrat molt interessada però encara no podem avançar res més perquè ens han demanat discreció”, va afirmar. Segons entén, aquesta instal·lació podria ser una gran oportunitat de negoci, igual que ho va ser en el seu dia el termolúdic. “Creiem que pot ser un motor econòmic per al país igual que Caldea. L’avantatge és que ens dirigim a públics diferents i tindríem ofertes per a tothom. Ells opten pel descans i la tranquil·litat i nosaltres oferirem diversió i activitat”.

Des d’Aiguaparc també volen invertir en el sector residencial de luxe, per això ja estan treballant per trobar una ubicació a Andorra la Vella i Escaldes. “Estem buscant espais més petits amb costos menors per fer habitatge de luxe, i malgrat que encara no les tenim tancades, una de les que mirem és al clot d’Emprivat”, va afirmar. Suárez va remarcar que la seva intenció és seguir invertint al país perquè “creiem en ell”.

tracking