Marsol anuncia un salt urbanístic a la capital els propers anys

La cònsol major destaca que el comú té sobre la taula “tres o quatre projectes” residencials distribuïts per tota la parròquia

Marsol anuncia un salt urbanístic a la capital els propers anysFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va valorar ahir positivament, durant la festa del poble, que els terrenys de la Borda Nova, on inicialment s’havia de construir un parc aquàtic, s’acabin destinant a l’edificació d’un complex residencial de pisos de luxe. Marsol va posar l’accent que aquest canvi “provocarà un creixement d’Andorra la Vella” i alhora una aposta “pels residents de qualitat”. “Fa molts anys que estem estancats i això ens ajudarà”, va reconèixer.

Etiquetes:

En aquest sentit, la cònsol va anunciar que la corporació té a hores d’ara “tres o quatre projectes” residencials més sobre la taula que suposaran un “canvi en l’àmbit urbanístic en els propers dos o tres anys” per a la parròquia. Un dels quals, va apuntar, serà un edifici de lloguer, cèntric, per cobrir la necessitat d’aquest tipus d’habitatge. La resta dels projectes, va posar en relleu, estan repartits per diferents punts de la capital, com ara el carrer de la Unió, la Baixada del Molí i Prat de la Creu. “Estan pendents d’autoritzacions i es construiran ben aviat”, va dir.

La possible construcció d’aquests habitatges i en concret el de la Borda Nova, va concretar Marsol, “suposarà ingressos importants per al comú”. De fet, la cònsol es va mostrar confiada que finalment s’acabi construint a la Borda Nova i va assegurar que “totes els notícies” que té així ho indiquen. I és que, segons va emfatitzar Marsol, aquesta construcció de luxe ajudarà a “consolidar” aquest sector d’Andorra la Vella, juntament amb la urbanització del Prat de la Creu i la nova seu de la Justícia.

“Tot aquest sector farà un canvi espectacular”, va remarcar, i va dir que “aquesta és una entrada important a Andorra la Vella i si podem trobar edificis emblemàtics que anuncien al turista que entra en un lloc important ens va bé”.

No renuncia al parc aquàtic

La cònsol major va subratllar que no renuncia a la construcció del parc aquàtic en un altre punt de la parròquia. “Ens hauria agradat tenir el parc aquàtic”, va lamentar.

VOL UNA ACAMPADA QUE SIGUI CIVICA

Preguntada per l’acampada contra els preus del lloguer convocada per dimarts a la plaça del Poble, Conxita Marsol va afirmar que “tothom té dret a manifestar-se”, si bé va reconèixer que no és del seu grat “que s’utilitzi la plaça del Poble”. Per aquest motiu, la cònsol major va demanar als participants que “siguin cívics, que ho netegin tot i que ho tinguem endreçat perquè vulguem o no som un país turístic i la imatge també és important”. “Confiem que serà un acte cor­recte i que no molestarà en l’ús públic de la plaça”, va subratllar, i va insistir en el dret ciutadà a manifestar-se.

tracking