Els ciutadans podran dirigir-se a tots els consellers amb la nova app
El comú va presentar la nova eina digital que millorarà la comunicació entre els representants polítics i la població
Els ciutadans de la parròquia ja tenen disponible la nova app que permetrà una “millor comunicació entre la ciutadania i l’administració”, va dir el conseller d’Esports i Informàtica, Jordi Vilanova. Aquesta eina permetrà tenir un accés directe amb tots els consellers i cònsols, una demanda que van fer Marc Magallón i Cèlia Vendrell perquè fins ara només es podia fer amb la cònsol. També es podran realitzar sis tràmits sense haver-se de desplaçar fins a les oficines, comprar entrades i reservar espais públics, com ara les pistes de tenis o el camp de futbol de set, descarregar-se els edictes que publiquin i els plecs de bases dels concursos, o realitzar queixes i destacar incidències en el mobiliari urbà, una possibilitat que ja permetia l’actual app i que va registrar 256 queixes el 2016, per només 100 el 2017. Segons va dir el conseller, “és una mostra de la bona feina que s’ha fet en tots els departaments”. Finalment, amb un GPS s’indicarà la situació dels principals llocs turístics de la parròquia, així com dels aparcaments, i es deixa per a més endavant la possibilitat que indiqui les places lliures que tenen.
Vilanova també va explicar que el comú invertirà 60.000 euros el 2019, una primera mesura per millorar la seguretat informàtica de l’administració i adaptar-la a la tecnologia blockchain, que ofereix unes prestacions en aquest camp molt superiors a l’actual. Segons va indicar, aquesta partida s’haurà de mantenir o incrementar els pròxims anys, ja que la voluntat de l’ens “és oferir la màxima protecció sobre les dades dels nostres ciutadans”. En aquest sentit, va definir la tecnologia blockchain com “si fos una caixa forta de formigó armat amb unes parets de 20 centímetres de gruix”. El conseller va avançar que aquest projecte anirà en consonància amb la legislació que actualment s’està tramitant al Consell General i que per tant, “la despesa serà habitual a les partides dels pròxims anys, ja que un cop s’aprovi, ens deixarà un marge de 24 mesos als comuns per posar-nos al dia, de manera que el que fem és preparar el camí”.
El conseller va comentar que ja s’han iniciat els treballs per sumar-se al projecte que s’acabi aprovant. “Hem començat una prova pilot perquè els tràmits entre la ciutadania, els comuns i Govern siguin més segurs i àgils i que el ciutadà tingui la seguretat que les seves dades no estan compromeses”, i va recordar que l’executiu ha destinat 250.000 euros en dos anys per completar aquesta transformació digital a la qual els comuns s’hauran d’afegir.
El comú també prepara un acord amb Andorra Telecom per poder utilitzar el seu núvol i guardar-hi les dades, i que tindrà un cost d’uns 30.000 euros. El darrer pas serà la contractació d’una assegurança digital que cobreixi el comú en cas que algun empleat sostragui informació.