Serveis

Els propietaris gestionaran el nou aparcament

Conxita Marsol afirma que “en principi” el privat explotarà l’espai, que tindrà prop de 200 places

Els propietaris gestionaran el nou aparcamentFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El futur aparcament de l’antiga estació d’autobusos de la capital l’explotaran els propietaris de la parcel·la. Així ho va anunciar la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, que va afirmar que la corporació no s’encarregarà de la gestió de l’espai. “En principi ho gestionarà la propietat privada”, va assenyalar en declaracions al Diari.

Tot i això, la mandatària de la capital va voler posar l’accent que “en principi serà un aparcament públic, com els del comú, amb el mateix preu, però gestionat per una empresa privada”. De fet, Marsol va remarcar que el comú està en contacte amb els amos del terreny i que aquests els “van informant” del progrés de les reformes dutes a terme per poder habilitar les instal·lacions. En aquest sentit, la cònsol major va destacar que a hores d’ara els propietaris privats “estan fent l’obra, ho estan desmuntant tot, ho anivellaran i ho prepararan”. “La seva idea és posar-lo en marxa aviat”, va emfatitzar.

Operatiu abans de Nadal

En concret, Conxita Marsol va voler posar en relleu que “per allò que sé i per allò que m’expliquen, creiem que abans de Nadal pot estar operatiu”. Pel que fa al nombre de places, Marsol va avançar que podrien superar lleugerament les 200. “És un aparcament important”, va destacar la cònsol. D’altra banda, el ministeri d’Ordenament Territorial ha fet públics els detalls del projecte per desenvolupar el futur aparcament a la Plana de Babot d’Ordino, una descampat ubicat davant del Centre de Tecnificació i que actualment s’està utilitzant com a aparcament improvisat. Segons s’apunta al pla de construcció, l’actuació es realitzarà sobre una superfície aproximada d’uns 2.500 metres quadrats. D’aquesta manera, es donarà servei “a les demandes de places en aquesta zona, tant per l’existència del Centre d’Alt Rendiment Esportiu, com de l’escola de formació de professions esportives i de muntanya i de l’escola andorrana de segona ensenyança d’Ordino”. En aquest sentit, el pàrquing comptarà amb un total de 78 places d’estacionament, distribuïdes en dues plantes. En concret, es tracta d’un aparcament horitzontal de dos nivells, comunicats mitjançant una rampa, amb barreres d’accés a cada nivell.

Explotació de l’aparcament

Precisament, l’explotació de l’aparcament podria ser a càrrec de la corporació ordinenca o de l’administració central. I és que, segons s’indica en el projecte inicial, “els dos accessos s’han previst per poder diferenciar les dues plataformes en dos aparcaments separats i amb gestions separades o conjuntes, segons necessitats del comú d’Ordino i del Govern”.

L’execució dels treballs comprèn l’excavació del terreny, la construcció de diversos elements de maçoneria en morter, l’execució de les voravies i la senyalització vertical i horitzontal. Des del ministeri d’Ordenament Territorial s’estima que les obres a la Plana de Babot tindran una durada total de tres mesos.

tracking