Govern portarà a terme obres de millora al refugi del Comapedrosa
La ministra de Medi Ambient i el cònsol major de la Massana signen un conveni de concessió del terreny per possibilitar els treballs
La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el cònsol major de la Massana, David Baró, van signar ahir dos convenis referents a les competències d’ambdues institucions en el patrimoni natural localitzat a la parròquia, concretament al refugi del Comapedrosa i el camí ral. El primer d’aquests convenis retorna la titularitat del terreny on es troba el refugi del Comapedrosa a Govern per tal que es portin a terme obres de millora. La ministra de Medi Ambient va especificar que aquestes millores a realitzar seran d’eficiència energètica i confort per als usuaris, assenyalant que l’objectiu del Govern és situar-los “a l’altura” de la resta de refugis guardats del país. Sobre aquests, Calvó ha esmentat que “han estat construïts recentment i aporten molt de confort als seus usuaris”.
En aquest sentit, cal destacar que el refugi del Comapedrosa es va inaugurar l’any 1992, en el que David Baró considera “una aposta molt forta” per part del Govern d’aleshores. El cònsol de la Massana va assegurar que tot i que s’han fet inversions de manteniment, el refugi requereix “un nou impuls per part de Govern”. Calvó va destacar la importància del refugi del Comapedrosa perquè, a banda de donar accés al pic més alt del país, forma part del Coronallacs, una ruta creada l’any passat per connectar els quatre refugis guardats d’Andorra. La ministra de Medi Ambient va apuntar que des de Govern es troben molt satisfets amb aquesta decisió, ja que aquesta ruta ha triplicat el nombre d’usuaris durant l’últim any, superant els 400. Calvó va assenyalar que les obres de millora s’engegaran l’any vinent i que aquestes tindran una duració “de dos o tres anys”, ja que el Govern vol evitar tancar el refugi i les intervencions es faran per etapes durant els períodes estivals.
D’altra banda, el Govern i el comú van signar també un conveni pel qual s’atribueix a la corporació la responsabilitat del manteniment del camí ral de la Massana, el qual forma part del pla sectorial d’infraestructures verdes. Aquest conveni preveu que el comú s’encarregui de tallar la vegetació, netejar el camí o reposar la senyalització, entre altres tasques, mentre que Govern farà les millores dels trams pendents. L’objectiu principal de la intervenció del Govern en aquest camí és aconseguir connectar-lo amb la vall del Sorteny per donar-li continuïtat: “Avui dia el camí arriba a un terreny privat, però la idea és que amb aquest treball conjunt entre comú i Govern que pogués connectar-se amb Ordino.” Calvó ha destacat que el pla sectorial d’infraestructures verdes “és una eina urbanística molt important”per a Govern per poder disposar d’aquests terrenys, que són de propietat privada, i garantir aquests trams que encara s’han de construir.