La Fira buscarà una ubicació permanent

Marsol diu que l’espai “està dimensionat” al país, però que una nova corporació haurà de buscar-ne un altre si vol créixer

La Fira buscarà una ubicació permanentCOMÚ

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La Fira d’Andorra la Vella mantindrà la seva ubicació actual a l’aparcament del Parc Central fins al pròxim any, però la cònsol major, Conxita Marsol, té clar que s’haurà de buscar “un recinte firal permanent” si l’esdeveniment vol créixer. Per Marsol, el format actual “està dimensionat al país”, però reconeix que algunes empreses no poden tenir un estand per “les dimensions limitades que tenim”. A més, el problema d’utilitzar l’aparcament del Parc Central és que la parròquia perd moltes places d’aparcament, un fet que “genera malestar” entre els comerciants. “L’espai està dimensionat pel que és Andorra, i no crec que sigui necessari ara mateix fer-la molt més gran, però sí que és veritat, i és un tema recurrent que s’ha parlat moltes vegades, que s’haurà de plantejar un espai firal permanent.” Marsol va descartar fer-ho immediatament, però va afimar que “haurà de ser la nova corporació qui ho organitzi, però entenc que d’una manera natural, s’haurà de canviar aquest espai”.

Etiquetes:

La cònsol va insistir que “molt més gran no pot ser la Fira, però sí que estem aprofitant els exteriors per fer activitats i posar més estands, així aconseguim créixer una mica, encara que sigui fora del tradicional envelat”. La consellera de Promoció Turística i Comercial, Mònica Codina, va afegir que “sempre hi ha gent que vol venir i no ho pot fer per l’espai que tenim, per tant oportunitats de creixement sí que n’hi ha, i a més, perquè venem els estands de seguida”, va indicar.

Dos espectacles “sorpresa”

La quarantena edició de la Fira d’Andorra la Vella se celebrarà el cap de setmana del 26 al 28 d’octubre i comptarà amb la presència d’uns 200 expositors, una xifra similar a la de l’any passat, va dir Codina durant la presentació d’un esdeveniment que no presenta grans novetats aquest any “perquè el model està consolidat i té èxit”, va apuntar Marsol, que a més, va avançar que hi haurà dos espectacles sorpresa. “No podem dir res fins a la inauguració, però un, que estarà a l’estand del comú, serà interactiu i permetrà veure com ha evolucionat la fira els darrers quaranta anys. L’altre es farà pel recinte firal.” En total seran 10.000 metres quadrats d’espai i es reparteixen en tres zones diferenciades. La primera serà l’envelat de l’aparcament del Parc Central i acollirà la zona comercial i la mostra d’entitats, que enguany celebrarà la vuitena edició. Un segon serà l’exterior d’aquest espai i un tros del parc on s’ubicaran les activitats infantils, l’estand de l’Associació de Vehicles Antics i una mostra de foodtrucks. El darrer serà la plaça de la Rotonda i el passeig del riu, on s’ubicaran les parades d’artesans. El cònsol menor, Marc Pons, va indicar que hi haurà dos estands menys a la fira d’entitats, “però estem satisfets perquè ens mantenim en la quarantena”. El cònsol afegia que nou entitats més, que no tenen estand, “estaran igualment representades amb els espectacles i actuacions que tindran”.

La cònsol recorda que la fira és un dels espais de contacte comercial “més important del país”.

tracking