Encamp

Els propietaris pagaran part de la remodelació de les dues avingudes

El comú de la parròquia estima que el 80% del finançament de les obres del projecte anirà a càrrec de la corporació

Els propietaris finançaran part de la remodelació de les avingudes
Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els propietaris afectats per la remodelació de les avingudes Joan Martí i François Mitterrand d’Encamp hauran de pagar una part de les obres que es duran a terme a partir del gener a l’eix central de la parròquia. El comú d’Encamp fa ús així de la fórmula de contribucions especials que es va aprovar el 2010 i amb la qual les corporacions poden demanar a tots els propietaris que aconsegueixin incrementar el valor dels seus béns immobles, a causa d’actuacions que fa el comú, que contribueixin a les despeses dels costos d’aquestes inversions. Segons el cònsol major d’Encamp, Jordi Tor­res, la intenció és que cadascun d’ells financi “la part de davant dels seus immobles, ja siguin parcel·les o edificis”. El cònsol assegura s’hauran de fer càrrec només d’un percentatge que anirà “entre el 40% i el 50%”.

Durant la roda de premsa de presentació del nou projecte de remodelació, Torres va afirmar que aquesta seria la fórmula de finançament per al projecte. “Va ser un tema que vam parlar amb els propietaris i al final crec que tothom va entendre que és beneficiós que tots ells hi participin”, va manifestar, i va afegir que “són conscients que amb la remodelació els aportarem un increment de valor en els seus immobles”. El cònsol major va fixar entre un 80% i un 85% l’aportació de la corporació en la totalitat de l’obra, ja que el comú es farà càrrec de tot el mobiliari urbà, el paviment de les zones que no estan davant dels edificis i la galeria, “que s’emporta un gruix important del cost”. S’espera que l’obra finalitzi en uns 10 mesos.

Um projecte pensat per a la gent

L’arquitecte encarregat del projecte, Miquel Mercè, va destacar que la “proposta busca tornar a donar l’espai públic a la gent, que se’l pugui apropiar i en faci ús”. No obstant això, va matisar que no es limitarà el trànsit als vehicles, però que les característiques del projecte, amb “uns petits revolts” a l’avinguda, faran que els vehicles hagin de frenar.

El projecte presentarà dos espais diferenciats: l’avinguda i les places. A la primera, l’arquitecte busca “un espai més humà, agradable”. La plaça serà un nucli “més monumental i històric” pensat per tal que els vianants hi passin temps, com a la plaça del Consell General.

Per concebre el projecte, Mercè va tenir en compte com era Encamp l’any 1906 abans de construir-s’hi la carretera general i va tractar de recuperar els nuclis mitjançant les places, “una riquesa que donava una identitat específica al poble d’Encamp”.

Els propietaris pagaran part de la remodelació de les dues avingudes

tracking