Acord dels partits per tirar endavant el pla de dinamització comercial

La formació guanyadora de les pròximes eleccions seguirà desenvolupant el projecte

Acord dels partits per tirar endavant el pla de dinamització comercial

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Tots els partits han arribat a un acord pel qual qualsevol de les formacions que van aprovar ahir per unanimitat el pla de dinamització comercial de la parròquia (DA, PS+I i L’A+I) seguiran desenvolupant les accions que se’n desprenguin. Així ho va explicar el conseller liberal Jordi Troguet. “El que no volem és que sigui un pla que quedi arxivat en un calaix a final d’un mandat, sinó que hem agafat el compromís de tirar-lo endavant, guanyi qui gua­-nyi les eleccions, siguin quins siguin els responsables polítics. Tenim el compromís amb la ciutadania que es tirarà endavant”, va dir. El conseller de Reactivació Econòmica, Jordi Rogel, va explicar les línies principals d’aquest projecte, que ha costat 47.000 euros, i que diferencia clarament els objectius que es busquen a Encamp i al Pas de la Casa. “Tenim un pla director diferenciat que recull les realitats de cada nucli”, va indicar. Per Encamp preveu potenciar l’entorn residencial, a través d’un pla d’embelliment i d’habitatge. També s’ordenarà el paisatge i es revaloraran els nuclis antics. Al Pas s’ordenarà el paisatge i es millorarà la imatge.

Etiquetes:

Rogel va afegir que el pla està pensat a vuit anys vista però que algunes accions ja es podrien iniciar el 2019. El cònsol major, Jordi Torres, va destacar que “ara hem de treballar en comissió tots els polítics, definir les prioritats necessàries i si ho consensuem, ja es podria començar aquest any”.

Increment del 73% en inversió

La corporació va aprovar el pressupost del 2019, en aquest cas amb l’abstenció de la minoria, que serà de 35 milions d’euros, un 14% més que el 2018, amb un increment del 73% de la inversió, que arribarà fins als 11,2 milions. L’explicació és que molts dels grans projectes del 2018, com l’escola bressol del Pas, la remodelació dels entorns de l’església de Sant Miquel, també al Pas, o la fase tres de l’itinerari cultural, tenen partides plurianuals. “per tant només 3,7 milions d’euros es destinaran a projectes propis de l’any”, va dir Pere Marsenyach per explicar el seu vot. Maribel Lafoz (L’A) també es va abstenir i en el seu cas és perquè “no hem pogut col·laborar i si ens ho haguessin demanat segur que hauríem fet uns números més agressius”.

Torres va afegir que l’endeutament creixerà dels 16 milions d’euros actuals als 19 i arribarà al 75% del màxim permès. A més, va anunciar un increment de taxes del 2,6%, “tenint en compte l’IPC de l’any anterior”.

El cònsol i Troguet es van barallar per la taxa que el comú imposarà als propietaris dels establiments de les avingudes Joan Martí i François Mitterrand per a la reforma, ja que “no s’aplica a la resta d’obres”. Torres va recordar que ja es va fer al Pas de la Casa però el conseller liberal va dir que havien estat els mateixos propietaris els que ho havien proposat “per dignificar un poble al qual no hi van ni les mosques”.

Acord dels partits per tirar endavant el pla de dinamització comercial

tracking