política

Olga Molné es converteix en la primera cònsol menor de la Massana

El conseller d’Andorra la Vella prendrà possessió del càrrec dilluns en sessió de comú

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Circulació i Serveis Públics d’Andorra la Vella, Miquel Canturri, serà el nou cònsol menor en substitució de Marc Pons, qui va deixar el càrrec després d’acceptar anar com a número dos a la llista territorial dels demòcrates. Canturri prometrà o jurarà el càrrec dilluns vinent durant la sessió del consell de comú i no agafarà cap de les àrees de responsabilitat que deixa vacants l’ex-cònsol menor ja que és un dels pocs consellers que té dues carteres (Serveis Públics i Circulació, que manté), “i ja tinc prou feina”, bromeja. El nou cònsol menor entona “el repte amb molta il·lusió” i agreix la confiança que li ha demostrat la cònsol major, Conxita Marsol. “Em fa molta il·lusió i espero estar a l’altura d’aquest nou repte. En Marc [Pons] va deixar el llistó molt alt però estic molt agraït per la confiança de la cònsol i de tots els companys de la majoria que han donat suport a la decisió”, indica. Marsol li va proposar “el repte fa pocs dies” i després de parlar amb la resta de membres de la majoria va acceptar. “Ho vam parlar un cop va dimitir però volíem esperar a veure què en pensaven la resta de consellers. Serà una etapa diferent i crec que puc aportar al càrrec tranquil·litat, una mica com soc jo mateix”, comenta.

La sessió del consell de dilluns també servirà per designar Alain Cabanes, fins ara director d’Esports, com a nou conseller. Es farà càrrec de les àrees d'Esports i Joventut i Marsol la de Cultura, els àmbits dels quals n'era responsable Marc Pons. La darrera de les responsabilitats de l'antic cònsol menor, la de Participació Ciutadana, l'assumirà la consellera de Social, Ester Vilarrubla.

Olga Molné “va fer història” ahir després de jurar el càrrec de cònsol menor de la Massana i de convertir-se en la primera dona a ser-ho. “És un honor molt gran. És veritat que fins ara cap dona havia estat en el càrrec però hem estat molt ben representades, especialment en els darrers vuit anys, ja que sumant la minoria érem un consell paritari, i a la majoria som més les dones que els homes”. La nova cònsol menor, que es mantindrà al capdavant de la comissió d’Urbanisme i Límit Parroquial i entrarà a la secretaria general d’EMAP, va tenir bones paraules per al seu antecessor, Raül Ferré, de qui va dir que “ha estat gran cònsol menor, molt proper i eficient, i em deixa el llistó molt alt per estar a la seva altura”. El cònsol major, David Baró, també va fer servir el terme “dia històric” i va lloar la figura de Molné. “Té un gran nivell de compromís i dedicació amb el comú. No és fàcil compatibilitzar ser mare, tenir una feina i ser consellera però s’ha superat i serà cònsol, per això li desitjo molts encerts i estic segur que farem un gran tàndem”. Josep Maria Garrallà prendrà el relleu de Ferré a la comissió de Serveis Públics, Obres i Cadastre, i Josep Maria Agell va “prometre” el càrrec com a nou conseller del comú.

APOSTA PEL DESVIAMENT DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

Baró i Ferré, que va deixar el càr­rec per anar de número dos per Ciutadans Compromesos a la llista territorial, afirmen que “pensant en clau de país” el desviament de la Massana s’haurà de fer un cop estigui llest el de Sant Julià de Lòria. “Primer és prioritari acabar aquest perquè a la frontera sud és per on entren més turistes i és on hi ha més afluència de cotxes. Un cop acabat i quan les arques de Govern estiguin plenes, parlarem del nostre, però ara la prioritat és el de Sant Julià perquè és el que necessita el país”, va expressar. De la mateixa opinió és el cònsol, que a més va afegir que ja s’han començat a fer passos endavant. “Govern ja hi treballa. Tal com marca el pla viari, el de la Massana serà el següent i en aquest sentit ja s’han fet cessions i s’han signat convenis amb propietaris de terrenys per on podria passar. El projecte està en marxa però calen recursos per fer-lo.” Baró demana que sigui un projecte ben definit. “La crida que faig als candidats és que sigui un projecte global, amb bons accessos al poble i que es faci quan es pugui.”

Olga Molné es converteix en la primera cònsol menor de la Massana

Olga Molné es converteix en la primera cònsol menor de la Massana

tracking