El comú pagarà en breu el GAdA als funcionaris

El compromís del comú d’Andorra la Vella és el d’abonar el complement salarial als funcionaris a partir del 7 d’abril

El comú pagarà en breu el GAdA als funcionaris

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La corporació d’Andorra la Vella pagarà el GAdA, l'avaluació de la gestió de l'acompliment, als funcionaris del comú a partir de la setmana vinent un cop s’hagin celebrat les eleccions al Consell General del 7 d’abril. Fonts properes manifesten que aquest és el compromís que ha pres la corporació després d’un temps en el qual la situació es trobava enquistada. El Sindicat de Treballadors del comú d’Andorra la Vella (Sitca) va demanar que el pagament del complement salarial es dugués a terme abans de la celebració de les eleccions, quelcom que des del comú finalment no s’ha pogut assegurar per una qüestió de terminis. D’aquesta manera, s’espera que la corporació pagui als funcionaris del comú el GAdA els propers dies. En cas de no ser possible complir aquest nou termini, com a molt el pagament es realitzaria la setmana següent.

Etiquetes:

A l’assemblea del sindicat comunal que es va celebrar a final del mes de març es va traslladar als membres del Sitca el compromís que va prendre el comú d’Andorra la Vella de pagar el GAdA properament. Va ser a la reunió on també es va dur a terme la ratificació de la nova junta. El problema que sorgeix ara mateix passa pels dos casos residuals en els quals, segons fonts properes al cas, encara no s’ha arribat a prendre cap decisió i serà complicat arribar a un acord. La resolució d’aquests dos casos residuals podria passar per portar-los a la Batllia perquè passin per la via judicial i es pugui solucionar a través d’una sentència. En declaracions recents a aquest diari, el nou president del sindicat, Santi Pérez, que pren el relleu d’Emi Matarrodona, va manifestar que “si algun d’ells vol portar el cas a la Batllia, des del sindicat li donarem suport”. D’altra banda, el cònsol menor, Miquel Cantur­ri, va confirmar fa uns dies l’existència d’aquests casos en els quals funcionaris no estaven d’acord amb el càlcul fet i que, per tant, possiblement existiria un desacord.

La cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, ja va manifestar el 14 de febrer passat que la voluntat des del comú era “pagar de pressa i si pot ser en una única vegada” el GAdA, després de rebre, una vegada més, la demanda dels membres del sindicat comunal. Marsol va manifestar que a la corporació ja coneixien la quantitat exacta de diners que deuen als funcionaris i el nombre de persones afectades.

Segons Marsol, eren 98 els funcionaris afectats, ja que dels inicials que s’havien comptabilitzat n’hi havia catorze o quinze que no canviaven de banda perquè ja estaven al màxim, però el GAdA els preveia prima.

tracking