reportatge

Talent jove per exposar

El concurs Talentejant dedicat a joves artistes de 12 a 30 anys va premiar sis dels 21 participants que van mostrar diferents obres en disciplines com la fotografia, el videoart, el dibuix o el gravat. Tots els projectes estaran exposats al CAEE fins al proper 4 de maig.

Talent jove per exposar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cinc fotografies en blanc i negre, una dona despullada i milions de moviments. Així és La cara oculta de la lluna, l’obra de Naiara Escàbias, la guanyadora en la categoria de fotografia de la sisena edició del concurs d'arts escèniques Talentejant. “El que vol transmetre la meva obra és el que oculta cada individu, i com gràcies a la dansa, la fotografia o qualsevol altre tipus d’art, pots expressar els teus sentiments o el que ets”, va explicar la jove artista de 20 anys. Ella és una dels 21 participants de l’edició d’enguany del concurs Talentejant. “Aquí hi ha molt poca visibilitat per a l’art en general i aquesta iniciativa és molt important”, considera la fotògrafa. Ahir es va celebrar l’acte d’entrega de premis al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE) i es va donar per inaugurada la mostra que exposa, al mateix centre de la parròquia escaldenca, les obres, en diferents disciplines, dels participants, que tenen unes edats que oscil·len entre els 12 i els 30 anys. L’exposició es mantindrà fins al 4 de maig. Una cinquantena de persones es van apropar al Centre d’Art de la parròquia en un acte en el qual la consellera de Joventut d’Escaldes-Engordany, Laura Lavado, va expressar la seva satisfacció per com està funcionant el projecte. “Fem un molt bon balanç, la xifra de participació es manté i el nivell és molt bo”, va expressar la consellera. Lavado, que va explicar que se sent “captivada” pel projecte, va destacar el missatge que volen expressar els joves artistes participants a Talentejant. “Hi ha missatges molt reivindicatius, socials, que estan molt a l’ordre del dia i és molt important veure gent tan jove amb aquestes inquietuds i amb aquesta força”, va afegir. Aquells que es van apropar al CAEE van poder gaudir de les obres exposades en les diferents disciplines i categories. Les disciplines de les obres exposades són videoart, fotografia, pintura, gravat i dibuix. En cadascuna de les disciplines s’entregaven dos premis guanyadors, un per als participants d’edats compreses entre els 12 i els 17 anys, i un altre per a la millor obra d’entre els participants de 18 a 30 anys. En la primera categoria es van endur premi Marta Pajares per millor pintura, Valeria Carnola per millor fotografia i Gemma Puig pel millor videoart. D’altra banda, en la categoria de 18 a 30 anys, Marc Huguet va guanyar el premi per la millor pintura, Naiara Escàbias per la millor fotografia i Arianne Joyce pel millor videoart.

Un cop finalitzi l’exposició, el projecte tindrà continuïtat, ja que algunes de les obres que hi participen s’exposaran en diferents comerços i hotels de Vivand. Seran els mateixos negocis els que escolliran aquells que vulguin mostrar als seus locals. A més, també s’ha creat un catàleg de joves creadors on es fa un recull dels artistes, el seu recorregut i les seves obres.

Segons Lavado, l’objectiu és “oferir un altre suport on tothom els pugui veure i conèixer”. Escàbias creu que la iniciativa és molt bona. “Va més enllà d’una sala d’exposicions i t’obre les portes a altra gent”, va manifestar l’artista.

tracking