Reportatge

El Sax Fest s'acomiada amb música al carrer

Els carrers d’Andorra la Vella es van convertir ahir en escenaris dels concerts del Pyrenées Walking Street Music, en el qual van participar dues bandes de música itinerant per tancar la setena edició del Sax Fest, el festival que enguany ha arribat als 2.500 assistents.

El Sax Fest s'acomiada amb música al carrer

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La música de carrer és com un iman: quan una banda itinerant està tocant en un espai obert és habitual que els vianants s’aturin, facin rotllana i gaudeixin de l’art de carrer. Ara, ballar es converteix en una feina més complicada i per aquest motiu els músics de carrer són experts a animar el seu públic amb altres arts. És el que van fer ahir les dues bandes que van tocar als carrers d’Andorra la Vella, la Bandarra Street Orkestra i l’Always Drinking Marching Band, durant la celebració del Pyrénées Walking Street Music, el festival de música itinerant dins del Sax Fest, que va finalitzar ahir.

La plaça de la Rotonda al matí i l’avinguda Meritxell a la tarda van ser els escenaris dels concerts de la quarta edició del festival itinerant, la primera que en la qual no hi ha concurs. “Estem a una nova etapa de Festival en què les bandes no competeixen sinó que comparteixen el carrer”, manifesta el director artístic del festival Walking Street Music i membre de la Bandarra Street Orkestra, Pau Bandarra. “El carrer és el millor dels escenaris”, exposa el Pau, que creu que és complicat tirar endavant projectes amb tants musics professionals al carrer. “Per això lluitem i des del Sax Fest donem suport a aquest gremi”, manifesta el músic. “La improvisació el contacte amb el públic el fet que no hi hagi cap mena de vitrina que ens separi i que puguin passar coses totalment inesperades”, expressa, mentre sona de fons la música de l’Always Drinking Marching Band. Ja hi ha formada una rotllana i els músics fan partícips el públic amb un espectacle que, a banda de música, també té tocs de teatre, mim i improvisació. Quan finalitzen el concert, ja amb un públic entregat, esbufeguen i no precisament per l’esforç de tocar els instruments. “Ha anat fantàstic, el pitjor ha estat la calor inesperada”, explica el saxofonista de la banda, Sergi Rovira. “Ha estat una gresca molt guapa”, sentencia. Els assistents, molts d’ells famílies amb nens petits, eren obsequiats amb globus i collars de colors per “donar ambient”. “Aquest tipus d’espectacles s’haurien de fer més sovint”, explica el Lluís, un pare de família que balla amb la seva filla d’uns cinc anys al mateix ritme que ho fa una parella que ha vingut de Catalunya a passar el pont a Andorra. “És tota una sorpresa trobar-te aquest tipus d’espectacles”, diu ella. Amb ells, una cinquantena més de persones es va mantenir al voltant dels músics durant els concerts.

REPERCUSSIÓ INTERNACIONAL

El director del Sax Fest, Efrem Roca, valora molt positivament la setena edició del festival de música d’Andorra al qual enguany han assistit unes 2.500 persones, mig centenar més que l’edició de l’any passat. “Ha pujat molt el nivell dels participants”, explica Roca, que afegeix que per primer cop “gent de fora del país ha vingut expressament a veure els concerts”. “El festival cada cop té més ressò internacionalment”, es congratula, i col·loca el Sax Fest com el “primer o segon” concurs més important del món.

El Sax Fest s'acomiada amb música al carrer

tracking