reportatge

Més gent del país que no turistes en una nova edició del Mercat de la Vall

Els comerciants i els clients van quedar molt satisfets de la primera edició d’enguany del Mercat de la Vall que se celebra cada primer dissabte de mes fins a l’octubre. Els paradistes van mostrar el seu art i els clients van tastar i emprovar-se tot allò que van voler.

Més gent del país que no turistes en una nova edició del Mercat de la Vall

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La màxima de René Descartes, penso, per tant existeixo, es podria aplicar tranquil·lament a la gent que ahir passejava pels carrers del barri antic de la capital en l’estrena del Mercat de la Vall. Tasto, per tant compro, és una frase que es va repetir en múltiples ocasions i un dels màxims exponents van ser una parella d’Alacant que des de la distància miraven els formatges i els embotits de la paradeta de la llibreria La Puça. Veien com la gent passava, provava els formatges i en comprava. A poc a poc es van aproximar i van començar a tastar gairebé tots els productes que venien i evidentment van predicar amb l’exemple. La propietària de la botiga, l’Anna Rieraygua, fins i tot els va deixar una cullera perquè poguessin menjar-se tranquil·lament un iogurt però no contents amb les compres fetes, van tornar per adquirir els productes que encara no tenien. “Déu-n’hi-do, sí que han comprat, sí”, reia l’Anna, “però és perquè tenim formatges i embotits artesanals i a la gent li agrada molt. Té un valor afegit i francament són molt bons”, admetia. Valgui aquesta anècdota per explicar com de satisfets estaven els comerciants però també les persones que ahir passejaven pels carrers del barri antic de la capital. És el quart any que se celebra i es muntarà cada primer dissabte de mes fins a l’octubre.

“Està molt bé perquè dona a conèixer els productes d’Andorra i el que més m’ha interessat és la paradeta de la mel”, comentava la Marta Fernàndez. Just davant d’aquesta hi havia la de Xocland, la fàbrica de xocolata de la Massana i un infant es va quedar meravellat dels seus productes. “Li he hagut de dir que passarem després perquè si no d’aquí ja no es mouria”, comentava la seva mare, la Montse Rubio, mentre el vailet pensava encara en els bombons i les tauletes. “Què passa! La xocolata és molt saludable”, reivindicava.

La Noelia García és una madrilenya que va aprofitar el pont de la capital espanyola per passar-lo aquí. Venia amb tota la intenció de passejar pel mercat perquè “ho vaig buscar per internet i la veritat és que m’encanten”, reconeixia mentre la seva parella la seguia per tot arreu. A diferència d’ella, la Cristina crespo, una jove andorrana que viu a Barcelona, lamentava que no se n’hagués fet prou difusió. “Mira que segueixo les pàgines de Facebook i estic al dia del que es fa aquí però va ser la meva mare qui m’ho va dir. De totes maneres estic contenta perquè ha pujat una amiga i hem vingut a passejar”, comentava.

El sol brillava als carrers i places del barri antic i les compres seguien a bon ritme com expressava la Sara Valls. “Està anant molt bé, la veritat. Ens acompanya el dia, hi ha molta gent i per l’estona que portem, les vendes van bé. Estem contentes”, sentenciava. També ho estava l’Elisabeth Cardús. “De moment a mi em va molt bé, millor del que em pensava fins i tot, però això va com va.” Els seus principals clients havien estat turistes però la majoria dels qui compraven eren andorrans i molts afirmaven que tornaran.

Més gent del país que no turistes en una nova edició del Mercat de la Vall

tracking