El bitllet del bus parroquial es rebaixa d'1,80 euros a 20 cèntims

El comú aposta per la disminució del preu perquè “la gent deixi d’utilitzar el cotxe”

El bitllet del bus parroquial es rebaixa d'1,80 euros a 20 cèntimsANA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Impulsar l’ús del transport públic i animar els ciutadans a deixar el vehicle privat a casa. Amb aquest objectiu el comú d’Ordino ha elaborat el nou pla estratègic del transport parroquial, que té el punt més destacat en una rebaixa “molt notable” del preu del bitllet del bus comunal. En l’actualitat el tiquet costa 1,80 euros i amb el pla, que inclou la nova concessió del transport ordinenc, passarà a tenir un cost de 20 cèntims, tant per als residents a Ordino com per als visitants. Una disminució que es farà efectiva a partir de l’1 de juny, quan l’empresa guanyadora de la concessió, Viatges Espanya, “comenci a funcionar” a la parròquia. Al concurs també es va presentar l’actual companyia que porta el bus comunal, la Hispano Andorrana, que va ser descartada i d’aquesta manera perdrà la gestió de la línia ordinenca. Així ho va explicar ahir el conseller d’Administració, Comunicació i Comerç, Xavier Herver, que va apuntar que la nova tarifa respon a un “concepte de preu simbòlic” perquè “la gent deixi d’utilitzar el cotxe”.

Etiquetes:

A més, Herver va recordar que els residents a Ordino menors de 18 anys i els majors de 65 continuaran gaudint del servei de bus gratuït. “Volem que el preu no sigui una excusa”, va remarcar el cònsol major, Josep Àngel Mortés, que va manifestar que fins ara la corporació destinava uns 50.000 euros per subvencionar el bus i amb la reforma tarifària el servei suposarà uns 235.000 euros per a les arques ordinenques. “Això té un cost i l’assumirà el comú”, va subratllar el cònsol, que va reconèixer que es tracta d’un increment “important”. Aquest, però, és només un dels canvis que introdueix el pla estratègic i la nova concessió. I és que a partir del mes vinent també hi haurà un augment de les freqüències dels autobusos parroquials. A hores d’ara aquests vehicles passen cada hora i amb els canvis els busos passaran cada trenta minuts des de les set del matí fins a les deu de la nit. És a dir, també s’ha allargat mitja hora més el final de la línia parroquial, ja que fins ara acabava a dos quarts de deu. “Això és per integrar i enllaçar el bus comunal amb les darreres freqüències de l’L6 i l’L6B pel que fa al tema d’horaris”, va assenyalar el conseller. No obstant això, Xavier Herver va precisar que es mantindrà el mateix nombre de parades i de vehicles, dos, que hi ha a data d’avui, si bé aquests hauran de tenir un màxim de tres anys.

ESTIU AL PARC DE SORTENY

En aquest sentit, el conseller va voler precisar que entre l’1 de juliol i el 8 de setembre el bus, que connecta el poble d’Ordino amb el Serrat, allargarà el trajecte fins al parc natural de la vall de Sorteny. El preu del bitllet, 20 cèntims, es mantindrà tot i aquest servei especial per al període estival. “Buscarem vint freqüències diàries i aquesta arribada a Sorteny no només facilita el trajecte a la gent de la parròquia, sinó també als turistes perquè puguin arribar al parc”, va justificar.

D’altra banda, Josep Àngel Mortés es va congratular pel fet que la nova concessió de línies nacionals arribi fins a la Cortinada. Aquesta novetat, va admetre el cònsol major, “ha sigut una sorpresa agradable” perquè complementarà al bus parroquial.

tracking