El comú tanca l'any amb 1,1 milions de superàvit

La liquidació de comptes mostra uns ingressos d’11,7 milions gràcies a l’increment dels impostos directes i unes despeses de 10,6 milions

El comú tanca l'any amb 1,1 milions de superàvitANA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els comptes liquidats de l’exercici del 2018 presenten un superàvit d’1,1 milions d’euros gràcies a la diferència que hi ha entre els 11,7 milions dels ingressos i els 10,6 de les despeses, tal com demostra la memòria que ahir va explicar la consellera de Finances, Maria del Mar Coma, en sessió del consell de comú. Els ingressos es mantenen estables respecte als de l’any anterior però destaca un increment dels impostos directes gràcies especialment al de rendiments arrendataris, i sobretot a l’augment dels indirectes, que han doblat la previsió inicial. La consellera també va indicar que les taxes i altres impostos han caigut un 3% perquè s’ha deixat de cobrar la cessió obligatòria per la Querola. Les despeses també augmenten en part per l’actualització de l’IPC als treballadors comunals, que ha fet créixer la partida de personal, i per la de consum i serveis, que inclou la reparació d’edificis que es concentra en l’estudi.

Etiquetes:

La inversió s’ha executat en un 80%, fins a 1,8 milions d’euros, perquè tant la reforma del Centre esportiu com la Casa de la Muntanya són dos projectes que passaran a aquest any. L’aportació del comú a Secnoa és de 572.000 euros, una tercera part del que es feia fins ara perquè al juny ja va passar a mans de Saetde. En aquesta sessió es van valorar els actius de la societat, que se situen entre els 15 i els 16 milions d’euros. Finalment, l’endeutament cau fins als 13,6 milions d’euros, 18,5 si s’inclouen les societats participades. Les conselleres de la minoria es van abstenir perquè hi ha un increment de les despeses de funcionament per sobre de l’1,3%, quan el Tribunal de Comp­tes reclama que no se superi.

Sandra Tudó, consellera de L’A+I, és favorable a donar usos a l’hotel Casamanya, entre els quals traslladar-hi casa comuna. “Si estiguéssim a la majoria estudiaríem tres o quatre projectes, però endavant amb aquest i no ens oposarem a res”, va dir.

Aposta pel forfet conjunt amb Pal El cònsol major, Josep Àngel Mortés, va explicar que la seva intenció és mantenir un forfet conjunt amb Pal Arinsal, malgrat que insistia en la dissolució de la societat de Vallnord. La segona reunió entre el cònsol de la Massana, David Baró, i el conseller general de Saetde, Joan Viladomat, de la pròxima setmana intentarà certificar aquesta opció per la qual Mortés aposta sense reserves. “No farem res que perjudiqui el mercat i sempre ens hem mostrat disposats a parlar i si cal, a donar una pròrroga.” Des de L’A+I entenen que si Pal vol la marca Vallnord “hagi de pagar per tenir-la”.

tracking