Tres milions per ampliar les pistes i més canons de neu a Pal Arinsal

El comú finançarà gairebé la meitat d’aquestes millores, que inclouran nova maquinària i també afectaran la restauració

Tres milions per ampliar les pistes i més canons de neu a Pal ArinsalCARLOS GALLARDO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La societat que gestiona els camps de neu de la Massana, EMAP, farà una inversió de tres milions d’euros aquest estiu per preparar la pròxima temporada d’hivern. Està previst que es treballi en l’ampliació d’algunes pistes, en la millora d’alguna maquinària, en canons de neu i en elements de restauració, dels quals el comú pagarà pràcticament la meitat. “Com cada any, fem aportacions a EMAP seguint el pla d’inversions de la societat, i són importants per millorar els serveis que ja oferim”, va indicar el cònsol major, David Baró, que va voler aclarir que els diners, 1,4 milions d’euros en total, no serviran per pagar despeses de funcionament, sinó només inversió. Per finançar-los, la corporació retirarà 1,1 milions de fons propis i la resta sortirà de l’immoble que es va vendre a Arinsal fa un mes.

Etiquetes:

Baró va presidir el consell de comú que es va celebrar ahir, en el qual es va aprovar l’adjudicació i un suplement de crèdit per valor de 16.600 euros per fer els treballs d’arranjament d’un “punt negre” a la carretera de l’Aldosa. El projecte costarà 257.000 euros i tindrà un termini de quatre setmanes. També es van aprovar dos suplements més per un valor total de 50.000 euros i l’adjudicació del concurs per reformar el carrer Major i la plaça de l’església de la Massana. En total seran 600.000 euros.

La plaça de casa comuna també serà objecte de millores. El cònsol va explicar que des que es va construir “no s’hi ha fet cap actuació”, i el gel i la neu l’han malmès, per això ahir es va aprovar el concurs públic que es farà per portar-les a terme. Vinculat a l’estació, el comú va adjudicar el concurs per fer dos dipòsits d’aigua potable i canalització al coll de la Botella, a Pal, que tindran un termini d’execució de quatre setmanes i un cost de 270.000 euros. També es van adjudicar els treballs per arranjar diverses voreres de diferents poblacions de la parròquia, que tindran un preu de 159.000 euros i que estaran acabades en set setmanes. Finalment, es va aprovar la sol·licitud que van fer els propietaris d’una unitat d’acció a Escàs per urbanitzar un terreny. Segons Baró, la comissió tècnica d’Urbanisme hi ha donat el vistiplau i ara esperen que els presentin el projecte.

El conseller de la minoria Albert Esteve, per la seva part, va celebrar que es mantingui el forfet conjunt de Vallnord, però va reconèixer que no és l’acord que “voldríem perquè preferiríem que tot seguís igual”.

OBERTS TOTS ELS CIRCUITS DEL BIKE PARK

LA MASSANA. Els clients del Bike Park podran baixar des d’avui pels 29 circuits que té i usar quatre dels sis remuntadors disponibles tots els dies de la setmana. A més, el Mountain Park obre la temporada oferint totes les activitats fins al 8 de setembre.

tracking