UL i Desperta Laurèdia estudiaran presentar al·legacions a la tirolina

L’oposició comunal i la plataforma veïnal volen veure la documentació mediambiental del projecte i no descarten mesures per frenar-lo

UL i Desperta Laurèdia estudiaran presentar al·legacions a la tirolina

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú ha posat els informes mediambientals del projecte de la tirolina a disposició de qualsevol persona interessada perquè els pugui revisar i, si és el cas, presentar al·legacions, una situació que ja han dit que faran des d’Unió Laurediana però també des de la plataforma Desperta Laurèdia, una de les veus més crítiques en contra del projecte i del mandat que està a punt de finalitzar el cònsol, Josep Miquel Vila. El conseller de la minoria encara no ha pogut anar a la corporació per veure aquests informes però “segur que ho farem perquè és un tema del qual no hem tingut cap informació i ens agradaria saber com el planteja el cònsol”, indica. Per la seva part, el portaveu de la plataforma ciutadana, Cerni Cairat, sí que ja ha pogut veure’ls però reconeix que només s’ha “escapat” un moment i que té intenció de tornar-hi “aviat” per analitzar la documentació perquè “ja hem vist algunes coses que no ens quadren i volem analitzar-les bé perquè aleshores podríem presentar al·legacions”, una mesura que Farré no s’atreveix a aventurar “fins que no els veiem” però que tampoc ho descarta. Cairat va un pas més enllà i obre la porta a contractar uns experts que els ajudin a analitzar-la, tot i que és conscient del poc marge què disposen. “És un marge molt limitat de temps, només quinze dies, però a títol personal penso que cal treballar al màxim aquest document i contactar amb altres persones que tinguin interès per conèixer l’impacte ambiental i, si cal contractar uns assessors què ens diguin allò que nosaltres no veiem”, afirma. La plataforma ha demanat a més d’aquesta informació els estudis de viabilitat econòmica i també els plans de seguretat i d’evacuació “que evidentment no ens han donat”, considera.

Cap dels dos no entén com és que l’exposició pública es fa un mes i mig abans de la reunió de poble que és on s’han de resoldre els dubtes sobre el projecte i creuen que s’hauria d’haver fet al revés. “És una manera de fer que demostra la precipitació de tot plegat perquè si ara els treu vol dir que abans de les dues primeres dates, no tenien res fet ni preparat i no tenien el suport tècnic que seria desitjable”. Per la seva part, Cairat destaca la incoherència de la majoria en aquest aspecte. “És incoherent perquè justifiquen que ajornen la reunió perquè prefereixen que hi hagi més gent però en canvi treuen aquests informes durant la festa major”. El portaveu creu que aquesta decisió respon “a la voluntat de l’equip comunal i del cònsol de desinformar de manera deliberada la ciutadania per tirar pel dret l’obra”.

La corporació ho ha anunciat a través del BOPA però també hi havia dos edictes més que amplien els contractes per condicionar i remodelar dos locals que estan destinats al ràfting i que sumen gairebé 100.000 euros. Aquesta decisió tampoc ha agradat ni els uns ni els altres però el conseller d’UL creu que una decisió com aquesta “hauria d’haver passat per comú però si no ens donen les actes, tampoc esperem que ho facin”.

tracking