Sant Julià de Lòria

Vila calcula que el ràfting pot captar fins a 50.000 clients

El cònsol considera que l’experiència de l’activitat durant la festa major ha demostrat que és “possible i viable”

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major, Josep Miquel Vila, considera que el projecte del ràfting podria portar entre 30.000 i 50.000 clients al país si es fes durant tota la primavera i l’estiu, i que es podria convertir en un nou element per desestacionalitzar l’oferta turística just quan finalitzi l’hivern, i de la qual se’n podrien beneficiar molts sectors. “Calculem que podria aportar entre 30.000 i 50.000 clients a Andorra i, amb els paquets que es venguin, es generarien pernoctacions que farien augmentar els ingressos dels hotelers però també de la restauració”, assegurava ahir en la valoració dels cinc dies que ha funcionat l’activitat aquàtica, i de la qual es mostrava “molt satisfet” dels resultats obtinguts. “Ha estat molt positiu. Han baixat prop de 300 persones i no hem rebut cap queixa, al contrari, la gent ens deia que, si hagués tingut un quilòmetre més encara, hauria estat millor”.

Segons va explicar, es van fer 14 de les 15 baixades previstes i ho van fer persones des dels cinc fins als 75 anys. En aquest sentit, el cònsol va indicar que es tractava d’una activitat “molt familiar” i que els tècnics de Roc Roi, la companyia contractada, han quedat molt satisfets de com ha funcionat, tot i que reconeixia que en una altra època de l’any ni tan sols hagués calgut l’ajuda de FEDA per turbinar aigua i tenir el cabal necessari. “La seva valoració ha estat molt bona i ens han dit que l’activitat era suficient. També és veritat que hem anat a fer-la en el moment en el qual baixa menys aigua i si ho haguéssim fet al maig o al juny, no caldria turbinar aigua”. A més, afegia que “l’any passat no hauríem necessitat tanta ajuda”.

El cònsol major desconeixia encara el cost i els ingressos que ha generat el ràfting, “perquè els estem acabant de tancar”, però sí que va avançar que a FEDA li costaria uns 1.000 euros diaris el fet de bombar aigua, només els caps de setmana, pel diferencial del preu de l’energia, ja que la generaria en unes hores que no són les més beneficioses, econòmicament parlant. “Podria ser que forcéssim la realització de quilowatts de llum a hores que no són les que més es paga i, per això, de forma aproximada, creiem que podria costar uns 1,000 euros diaris”, comentava.

Quant al futur de l’activitat, Vila cedeix tota la responsabilitat a qui ocupi el càrrec després de les eleccions, tot i que es mostrava convençut que la iniciativa seria rendible per al país i per a la parròquia. “Serà el nou cònsol qui decidirà si li dona continuïtat o no. El que sí que hem vist és que és possible i viable (...) i, si col·labora amb l’estratègia turística de Govern i amb els hotelers, entenem que serà molt positiu tant per a la parròquia i pel país”, sentenciava.

NOVA SORTIDA A LA TIROLINA PER TALAR MENYS

La sortida de la tirolina s’hauria modificat per avançar-la uns metres més del previst inicialment “per evitar talar més arbres encara” dels que ja s’haurà de fer per construir el giny i que recull l’informe encarregat pel comú sobre el projecte, que està a disposició dels ciutadans. El cònsol considera que els estudis d’impacte mediambiental avalen el fet de seguir endavant i titlla de “petita” la tala dels arbres que sí que s’haurà de fer. Tot i així indica que encara estan a l’espera que els tècnics del ministeri de Medi Ambient els donin el vistiplau definitiu. Quant a la iniciativa de Change.Org contra el projecte, el cònsol considera que “tothom té dret a dir la seva” però que en principi “no hauria de frenar-lo”. Si molta gent es mostrés contrària, aleshores “hi reflexionaríem”, va dir.

Vila calcula que el ràfting pot captar fins a 50.000 clients

Vila calcula que el ràfting pot captar fins a 50.000 clients

tracking