El comerç de Riberaygua vol més Cirque du Soleil

L’associació de botiguers insisteix al Govern perquè organitzi espectacles si la companyia quebequesa no continua

El comerç de Riberaygua vol més Cirque du Soleil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La continuïtat del Cirque du Soleil està encara i en l’aire i el Govern s’ha posat la tardor com a data límit per decidir sobre el futur d’aquest xou. Ara l’associació de comerciants de Riberaygua i Travesseres demana a l’executiu que, sigui el de la companyia quebequesa o qualsevol altre, organitzi algun espectacle per atreure turistes al juny i al juliol. La seva presidenta, Rosa Pascuet, posa en relleu que “s’han d’organitzar coses perquè el barri estigui viu”.

Etiquetes:

Per aquest motiu, Pascuet s’adreça directament a l’executiu i demana que continuï amb la inversió en xous estivals encetada amb el Cirque. “Necessitem que el Govern inverteixi en què vingui gent”, manifesta, i recorda que “al juliol marxa molta gent [fora del país] i si en venen, per poc que facin, ja genera riquesa”. La representant dels botiguers destaca que el Cirque “va estar bé” perquè “ha fet venir molta gent”. En aquesta línia, la ministra de Turisme, Verònica Canals, ja va expressar recentment la voluntat de l’executiu de buscar altres opcions per a l’estiu si finalment no es renova el contracte amb els canadencs.

Sobre el fet que l’aparcament del Parc Central hagi estat ocupat per la carpa del Cirque dues setmanes després del final del xou, el 28 de juliol, des de la corporació reconeixen que aquest és un dels pàrquings més importants de la zona cèntrica de la capital, si bé apunten que els cotxes tenen la possibilitat d’estacionar a l’aparcament del Valira o a l’estació central. De fet, el comú confia deixar l’espai totalment lliure just abans del dijous 15 d’agost. És a dir, l’objectiu és tenir totes les places disponibles pel pont. En aquest sentit, la previsió inicial de la corporació encapçalada per Conxita Marsol era retirar la carpa uns dies abans. En concret, el 8 d’agost, però finalment l’envelat es va mantenir pel concert de Morat que es va celebrar durant la festa major de la parròquia. En relació amb la ubicació del Cirque du Soleil a l’aparcament del Parc Central, Pascuet considera que “ens afecta, però tenim 100.000 persones al carrer”.

Tot i això, dins de l’associació hi ha divisió d’opinions entre qui lamenta haver-se quedat sense mig pàrquing i qui es congratula per haver rebut més visitants. En qualsevol cas, cal recordar que el comú d’Andorra la Vella va donar per tancat aquest debat a finals del mes passat, al descartar el Parc Central com a emplaçament en cas que el Govern mantingui l’espectacle els pròxims anys.

El comerç de Riberaygua vol més Cirque du Soleil

tracking