El Vide Dressing reuneix més de 60 parades i posa data a l'edició 2020
La setena edició del mercat de roba de segona mà va ser “tot un èxit” després d’ocupar totes les sales de la Closeta
Des de samarretes a tres euros fins a jaquetes per 15. Això és el que es va poder trobar durant el cap de setmana a la Massana a la setena edició del Vide Dressing, el mercat de roba de segona mà més gran del país, que va agrupar un total de 65 estands, la xifra màxima que permeten les sales de la Closeta.
Distribuïts estratègicament per ocupar tots els espais possibles, els estenedors amb roba seminova ocupaven totes les mirades de turistes i locals, que van aprofitar per comprar algunes peces de bona qualitat, en bon estat i per un preu simbòlic, i és que per a l'Emma Jiménez, una de les organitzadores del mercat, “l’objectiu no és fer el màxim de calaix, sinó buidar els armaris i amb les coses que ja no necessitem divertir-nos muntant una parada i venent a preus assequibles perquè altres persones les puguin utilitzar”. Segueix així una dinàmica que s'està estenent arreu del món, l'economia circular.
Dins de l’espai hi havia parades de tota mena. Algunes se centraven en complements i d’altres en roba de marques exclusives. Amb la principal finalitat de donar una segona vida a la roba, cada parada marcava la seva política de preus. Alguns no superaven els cinc euros, d'altres l'apujaven per una causa benèfica i és que, com va explicar l'organitzadora, “la recaptació sí que és important en el cas de les parades solidàries com Unicef, Second Life o el taller Candeles, que destinava tots els beneficis a l'Hospital de Sant Joan de Déu”. Una de les parades que va aixecar més mirades de la gent va ser la de Stop Violències que, per finançar les seves accions i per donar una segona vida a “la roba que ja no fem servir”, no van posar preu als productes, cadascú va ser lliure de marcar ell mateix quant volia pagar. “La nostra funció no és vendre roba de segona mà, però vam veure l'oportunitat d'aprofitar peces que ens havien donat i de buidar l'armari, així que vam decidir que, com que no sabem quin preu posar a cada cosa, que sigui cada comprador qui digui quant vol donar a l'associació”, va explicar Marta Garcia, encarregada de la parada. "No hem recaptat gaire, però tampoc ens posàvem cap objectiu, només volíem donar l'oportunitat que cadascú aportés al nostre moviment", va dir Garcia, que va afegir que tot el que no sortís durant el cap de setmana “el donarem a Càritas per a la gent que més ho necessiti”.
A l'altre cantó es destacava el PAS, la parada dels estudiants de l'escola andorrana de la capital, que venia des de botes d'esquí fins a bufandes o jaquetes. Totes les peces, donades per alumnes i professors, tenien com a objectiu recaptar 250 euros per donar-los a una organització benèfica: “Hem muntat això amb un company de classe i una professora com a treball de final d'assignatura i tot el que recaptem anirà a una organització de Burkina Faso”, va explicar Alejandro Garcia, l'estudiant que “feia guàrdia”.
Vist l'èxit de la setena edició del Vide Dressing, moltes paradistes van manifestar el seu desig de participar en la pròxima edició que se celebrarà del 8 al 10 de maig i que s’haurà de fer la preinscripció el 23 de març.