Andorra la Vella

El CAP de Santa Coloma atendrà el doble de pacients

La cònsol major, Conxita Marsol, demana la construcció d’un equipament sanitari a la zona de Ciutat de Valls

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El CAP de Santa Coloma millorarà l’atenció primària i realitzarà unes 20 visites diàries. Doblarà les que actualment feia l’anterior centre de salut, que fins ara s’ubicava a la casa Quim de Dolsa. Així ho va explicar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en la inauguració de la infraestructura, que es va fer amb tots els honors.

L’acte va comptar amb la presència del cap de Govern, Xavier Espot, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, així com diversos membres de l’executiu i consellers generals.

El centre, que compta amb uns 220 metres quadrats, tindrà el personal necessari per fer l’atenció primària. És a dir, hi haurà un metge de capçalera referent, personal d’infermeria i serveis socials. El ministre Martínez Benazet va afirmar que “tenim un espai per a ell [el metge referent], es farà amb un concurs públic”. De la infraestructura en va destacar el fet que els blaus i la fusta dotaven de més calidesa el centre. El titular de Salut va afirmar que és “una estructura de futur”.

Per la seva part, el cap de Govern va lloar les virtuts del sistema de salut pública d’Andorra, del qual va dir que era “un dels millors sistemes de salut del món”. Espot també va manifestar que el sistema andorrà té un gran nivell perquè “no només és cosa d’infraestructures”, afirmant que la seva gran força es troba en la proximitat i la prevenció.

La cònsol major de la capital es va mostrar molt contenta amb la nova infraestructura i va afirmar: “Des del comú fa molt de temps que ho estàvem lluitant, vam aconseguir firmar aquest acord amb el Govern l’estiu passat i finalment des del juliol ja és una realitat.” Marsol també va afirmar que “era necessària” la instal·lació d’un nou centre de salut a Santa Coloma que “s’ajusti al creixement” de la població.

Un nou CAP a Ciutat de Valls

La cònsol major també va reivindicar la necessitat d’un nou centre d’atenció primària a la zona de Ciutat de Valls, que vindria a completar els altres tres amb què ja compta la parròquia d’Andorra la Vella

El cap de Govern va recollir el guant de la dirigent local i va coincidir a afirmar que caldria estudiar la casuística de Ciutat de Valls i veure’n les necessitats. Xavier Espot va dir que “si calen més centres d’atenció primària no li sabria dir”, però també va dir que “des del Govern tot el que sigui millorar l’atenció al ciutadà ho escoltarem i estarem amatents, i valorarem si és necessari o no”.

El CAP de Santa Coloma atendrà el doble de pacients

El CAP de Santa Coloma atendrà el doble de pacients

tracking