El comú estudia formar part de l'accionariat del túnel d'Envalira
El cònsol major afirma que la corporació podria adquirir una part minoritària de les participacions de la infraestructura
El comú estudia entrar a formar part del canvi d’accionariat que va anunciar aquesta setmana el ministre portaveu, Eric Jover, que registrarà en les pròximes setmanes el túnel d’Envalira. Així ho va confirmar ahir l’actual cònsol major, Francesc Camp, que va demanar paciència per estudiar exactament quin percentatge de les accions es comprarien i quin podria ser el paper de la corporació en el consell d’administració de la infraestructura: “És una operació molt important i s’han d’estudiar amb deteniment les afectacions i quins són els avantatges i inconvenients.” L’operació de compra està sobre la taula de la corporació des de l’any passat i l’anterior equip comunal va començar unes negociacions que, a causa de les eleccions, no va poder acabar. “L’anterior comú va rebre la proposta d’entrar a l’accionariat de la infraestructura i va portar unes negociacions que ara hem de revisar nosaltres”, va explicar Camp, que va avisar que encara era molt d’hora per avançar ni dates ni xifres concretes: “Ho estem estudiant i en les pròximes setmanes hauríem de tenir un criteri, favorable o no. Encara és molt d’hora per parlar de percentatges.” L’interès de la corporació per materialitzar l’operació passa per tenir part del control d’un dels principals accessos al país, segons Camp, que va destacar la rendibilitat econòmica que podria suposar per a la parròquia. En tot cas, el cònsol major va negar la possibilitat d’adquirir una part majoritària de l’espai: “Tenim constància que hi ha altres interessats a entrar en l’accionariat, nosaltres només ens plantegem adquirir un percentatge minoritari.” L’oposició, que torna a l’equip comunal vuit anys després, va lamentar conèixer la notícia a través dels mitjans de comunicació i no per la majoria. “Nosaltres ens hem assabentat del projecte per la premsa i no pel cònsol major i menor”, va indicar Albert Torres, conseller de la minoria, que va demanar “més temps” per conèixer tots els possibles aspectes de l’operació abans de posicionar-s’hi a favor o en contra. Malgrat tot, va puntualitzar que si alguna institució andorrana hauria de formar part del consell d’administració del túnel no haurien de ser els comuns. “Hi estarem a sobre per saber més dades en aquest sentit, però en tot cas hauria de ser el Govern qui es plantegés comprar accions i obtenir el control de la concessió”, va concloure Torres.
Camp es queda amb turisme
El consell de comú d’ahir també va servir per repartir les diferents comissions, entre les quals es destaca la de Turisme, que encapçalarà el mateix cònsol major. Finances serà controlat per Begoña Rubio; Agricultura, per Elisabeth Font, i Joventut, per Anna Palmitjavila. Miquel Casal serà el president de la comissió de Gent Gran i Benestar; Rafel Casal s’encarregarà d’Obres i Serveis, i Cerni Pol, d’Urbanisme, una de les més conflictives per l’afer amb els apartaments turístics. La sorpresa va ser que el cònsol menor, Marc Casal, no encapçalarà cap comissió.