La llacuna

El comú es reunirà amb tot el professorat de l'Institut de Música

La corporació intervindrà en l’afer entre el cap de servei, David Sanz, i la cap d’estudis, Cristina Gallart, amb qui es va reunir la setmana passada

El comú es reunirà amb tot el professorat de l'Institut de MúsicaFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La corporació de la capital intervindrà de forma directa durant les pròximes setmanes en les tensions que es viuen a l’Institut de Música d’Andorra la Vella fent de mediador entre el professorat, la cap d’estudis, Cristina Gallart, i el cap de serveis, David Sanz. Així ho va confirmar al Diari la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, que va destacar que durant la setmana passada es va veure en múltiples ocasions amb Gallart, qui va presentar a principis de mes la seva carta de dimissió per discrepàncies amb Sanz. Marsol no va voler avançar res del que es va parlar en les successives reunions, però el que sí que va afirmar és que en les pròximes dates hauria de mantenir noves converses. L’objectiu que ha de seguir la corporació i que va destacar la cònsol és conèixer a fons el problema i escoltar totes les veus implicades abans de prendre una decisió al respecte. És per això que també va acceptar pactar reunions pròximes amb les altres parts, professors i cap de serveis, per fer-se una idea més fiable de la raó del mal ambient que es viu a l’Institut de Música de la capital. Un cop consultades totes les parts del conflicte, Marsol estudiarà quines són les mesures que haurà de prendre el comú, que ja va avisar que serà contundent per evitar que es torni a repetir una situació que s’assimila a la que va ocórrer fa dos anys quan Miriam Manubens, en aquell moment cap d’estudis, també va presentar la seva dimissió per diferències amb Sanz.

Manca d’entesa entre caps

La poca sintonia amb Sanz és, a grans trets, la causa que va portar la cap d’estudis a entregar la seva carta de dimissió al departament de recursos humans del comú i, posteriorment, llegir-la davant del claustre de professors, quan va detallar els tres motius que la van portar a prendre aquesta decisió. El primer és una qüestió d’incompatibilitat, de falta d’entesa amb el cap de servei en relació a temes acadèmics, de no poder desenvolupar les seves funcions i de falta de confiança cap a la seva persona. La segona qüestió està relacionada amb la falta de lideratge i directrius de Sanz, que “impedeixen trobar solucions a la situació”, segons van apuntar fonts de l’institut. L’última raó que va detallar és el desgast personal. Va explicar que tot i els esforços, no ha assolit els punts que s’havia marcat, com la millora de les relacions dins del claustre i especialment amb algun sector del professorat més proper a Sanz. Després de donar la seva versió dels fets, algunes fonts detallen que Sanz va prendre la paraula per rebatre els arguments de Gallart i que la tensió va anar en augment, però que la situació d’un dels professors que marxava de l’institut i que havia preparat un petit comiat va servir per concloure la reunió. Ara, l’objectiu que té Gallart és cloure el curs, deixar de ser cap d’estudis i tornar a la plaça com a professora de llenguatge musical i piano, tal com va fer Manubens el 2016.

Tracte despectiu als empleats

El problema entre els dos caps anava més enllà de la manca d’entesa professional, segons van informar alguns professors que van titllar el tracte de Sanz com a despectiu, vexatori i amb falta de respecte. A més, va protagonitzar situacions tenses com desautoritzar els docents públicament davant els alumnes i els pares.

tracking