Seguretat

Prova pilot per a les barreres antiterrorista

La corporació treballa amb l’objectiu d’enllestir abans de Setmana Santa un disseny per fer l’estructura més visible

Prova pilot per a les barreres antiterroristaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Escaldes-Engordany ja disposa d’una proposta sobre la taula respecte a les controvertides barreres antiterrorista que havien estat concebudes inicialment per l’anterior corporació. En aquest sentit, està previst que durant les properes setmanes es pugui dur a terme una prova pilot amb el redisseny de la infraestructura per tal que puguin tornar a estar operatives abans de Setmana Santa.

D’aquesta manera, un dels canvis significatius que experimentaran les barreres és la seva senyalització. “Hem repensat la part enunciativa i visual”, van declarar des de la corporació. Així mateix, se n’incrementarà l’alçada, que era d’uns 20 centímetres fins ara, per tal que constitueixin obstacles visibles a una major distància. L’objectiu és que aquest nou model no incrementi la despesa i que el realitzin els tècnics de Mobilitat del comú. És a dir, les modificacions s’efectuarien sobre la base de les tanques existents.

Aprofitant l’avinentesa, un altre aspecte que des de la corporació que encapçala Rosa Gili s’ha revisat, conjuntament amb la policia, són els protocols d’actuació. La idea és mantenir la ubicació de les barreres però disposar d’una major coordinació amb els agents policials sobre els mecanismes d’alerta i els períodes d’activació.

Una desena de barreres antiter­rorista van ser retirades el Nadal passat per l’actual corporació després dels problemes d’accessibilitat causats a persones amb mobilitat reduïda, així com també aquelles que duien un cotxet o un carro. Cal recordar que el projecte d’adjudicació de les barreres antiter­rorista a la parròquia escaldenca, ideat durant el mandat de la cònsol major Trini Marín, va ascendir a 562.240 euros a l’empresa Stoppinblock. Aquest import ve motivat per la quantitat de travesseres a l’avinguda Carlemany i sobre la base del sistema que es va licitar conjuntament a l’avinguda Meritxell d’Andorra la Vella, on es van adjudicar per 102.840 euros a la mateixa empresa.

tracking